Загрузка...

Курка тушкована з овочами

Курка тушкована з овочами


Курка тушкована з овочами - чудове блюдо у багатьох відношеннях. По-перше, страва готується з доступних в будь-який час року овочів. Далі, курка гаситься у великій кількості овочевого соусу, який відмінно підходить до гарніру з рису, гречки, такий соус також можна подати до макаронів і картоплі. І головне, це блюдо можна приготувати про запас, на наступний день воно стає ще смачніше.
Для цього рецепта підійдуть будь-які частини курки на кісточці. Філе рекомендую вирізати і приготувати курячі відбивні в кисло-солодкому маринаді . Інші частини курки будуть довго гаситися в соусі, м'ясо буде соковитим, а кісточки м'якими.
Курка тушкована з овочами
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг курки
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 2 ст. л. томатної пасти + 1 ч. л. цукру
  • (томатний соус або свіжі помідори)
  • 2 лаврових листа
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений перець
  • 50 г петрушки
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Курку наріжте на невеликі шматки. У сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, нагрійте його. У нагріте масло викладіть шматочки курки і обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки, потім викладіть їх у каструлю.

  • Крок 2

    Курка при обсмажуванні виділяє трохи жиру. Наріжте цибулю кубиками і обсмажте його в жиру, який залишився після курки. Якщо жиру мало, додайте ще 2-3 столові ложки рослинної олії.

  • Крок 3

    Коли цибуля почне набувати золотистий колір, додайте до нього натерту на великій тертці моркву, перемішайте і обсмажуйте ще 2 хвилини на середньому вогні.

  • Крок 4

    Потім додайте до цибулі з морквою 2 ст. ложки томатної пасти, 1 ч. ложку цукру, ½ ст. ложки солі. Хороша томатна паста додасть соусу смак і кислинку помідорів. Смак соусу стане набагато краще, якщо додати в нього 1 солодкий перець або 2 чайні ложки сушеної паприки.

  • Крок 5

    Перемішайте овочі з томатною пастою, тушкуйте на середньому вогні ще 2 хвилини, додайте 2 склянки м'ясного бульйону або води, доведіть до кипіння і залийте цим соусом обсмажені заздалегідь шматочки курки.

  • Крок 6

    Доведіть курку в соусі до кипіння, зробіть самий маленький вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте від 40 хвилин до 1 години.

  • Крок 7

    За 10 хвилин до закінчення готування додайте в каструлю лавровий лист і дрібно нарізану петрушку.

  • Крок 8

    Курку, тушковану з овочами можна подати з відвареною рисом, картоплею або макаронами.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: