Курка тушкована з овочами

Курка тушкована з овочами


Курка тушкована з овочами - чудове блюдо у багатьох відношеннях. По-перше, страва готується з доступних в будь-який час року овочів. Далі, курка гаситься у великій кількості овочевого соусу, який відмінно підходить до гарніру з рису, гречки, такий соус також можна подати до макаронів і картоплі. І головне, це блюдо можна приготувати про запас, на наступний день воно стає ще смачніше.
Для цього рецепта підійдуть будь-які частини курки на кісточці. Філе рекомендую вирізати і приготувати курячі відбивні в кисло-солодкому маринаді . Інші частини курки будуть довго гаситися в соусі, м'ясо буде соковитим, а кісточки м'якими.
Курка тушкована з овочами
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг курки
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 2 ст. л. томатної пасти + 1 ч. л. цукру
  • (томатний соус або свіжі помідори)
  • 2 лаврових листа
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений перець
  • 50 г петрушки
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Курку наріжте на невеликі шматки. У сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, нагрійте його. У нагріте масло викладіть шматочки курки і обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки, потім викладіть їх у каструлю.

  • Крок 2

    Курка при обсмажуванні виділяє трохи жиру. Наріжте цибулю кубиками і обсмажте його в жиру, який залишився після курки. Якщо жиру мало, додайте ще 2-3 столові ложки рослинної олії.

  • Крок 3

    Коли цибуля почне набувати золотистий колір, додайте до нього натерту на великій тертці моркву, перемішайте і обсмажуйте ще 2 хвилини на середньому вогні.

  • Крок 4

    Потім додайте до цибулі з морквою 2 ст. ложки томатної пасти, 1 ч. ложку цукру, ½ ст. ложки солі. Хороша томатна паста додасть соусу смак і кислинку помідорів. Смак соусу стане набагато краще, якщо додати в нього 1 солодкий перець або 2 чайні ложки сушеної паприки.

  • Крок 5

    Перемішайте овочі з томатною пастою, тушкуйте на середньому вогні ще 2 хвилини, додайте 2 склянки м'ясного бульйону або води, доведіть до кипіння і залийте цим соусом обсмажені заздалегідь шматочки курки.

  • Крок 6

    Доведіть курку в соусі до кипіння, зробіть самий маленький вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте від 40 хвилин до 1 години.

  • Крок 7

    За 10 хвилин до закінчення готування додайте в каструлю лавровий лист і дрібно нарізану петрушку.

  • Крок 8

    Курку, тушковану з овочами можна подати з відвареною рисом, картоплею або макаронами.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: