Котлети з курячої грудки "Кордон блю"

Котлети з курячої грудки "Кордон блю"


Котлети з курячої грудки або телятини "Le Cordon Bleu" дуже відоме ресторанну страву. Але його зовсім нескладно приготувати і в домашніх умовах. Особливістю цих котлет є начинка з сиру та шинки і потрійна панірування. Котлети виходять дуже соковитими з хрусткою скоринкою, даний святкова страва.
Ціна такої котлети виходить 10-13 грн, всього-то ціна одного літра соку, а от задоволення від неї ви отримаєте величезне, та й котлетка виходить не маленька
Котлети з курячої грудки "Кордон блю"
+3
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 3 філе курячих грудок
  • 3 скибочки напівтвердого сиру (100-120 г)
  • 3 скибочки шинки (100-120 г)
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. борошна
  • 200 г панірувальних сухарів
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • рослинне масло
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Куряче філе очистіть від плівок, розріжте вздовж на дві пластини, що не дорізаючи до кінця. Потім розгорніть філе як книжку.

  • Крок 2

    Розгорнуте філе відбийте (не сильно) широким молоточком або качалкою так, щоб пласт курячого м'яса вийшов приблизно однакової товщини. Потім посоліть і поперчіть його.

  • Крок 3

    На одну половину відбитого філе покладіть шматочок шинки.

  • Крок 4

    На шинку покладіть шматочок сиру. Загорніть начинку так, щоб вона була закрита з усіх боків курячим філе.Підготуйте три ємності. В одну насипте борошно, в іншу - панірувальні сухарі, а в третій ємності злегка збийте виделкою яйця з невеликою кількістю солі. Котлету обваляйте в борошні.

  • Крок 5

    Підготуйте три ємності. В одну насипте борошно, в іншу - панірувальні сухарі, а в третій ємності злегка збийте виделкою яйця з невеликою кількістю солі. Котлету обваляйте в борошні.

  • Крок 6

    Потім умочіть її в яйці.

  • Крок 7

    І в кінці котлету ретельно обваляйте в сухарях, легенько примніть їх руками.

  • Крок 8

    Дайте котлеток відпочити хвилин 5-10. Котлети можуть "відпочивати" в холодильнику і довше, до приходу гостей, тому що подавати їх треба з пилу-жару. Кажуть, що напівфабрикат котлети можна приготувати заздалегідь, заморозити, а потім при необхідності відразу смажити, не розморожуючи. Не пробувала, але думаю, буде також смачно.

  • Крок 9

    А в цей час в сковороду не шкодуючи налийте олію. Щоб котлета стала красунею і правильно обсмажилася, вона повинна до середини зануритися в масло. У гаряче масло покладіть котлету і готуйте її до хрусткої скоринки, по 3-4 хвилини з обох сторін. Готову котлету викладіть на паперову серветку. Котлети з курячої грудки "Кордон блю" подавайте гарячими із зеленим салатом або овочевим пюре.

  • Крок 10

    Як варіант, якщо раптом у вас залишилася холодна котлета кордон блю, наріжте її рулетиками і подайте як закуску.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: