Запечене куряче філе в гірчично-медовому соусі

Запечене куряче філе в гірчично-медовому соусі


Гірчично-медовий соус дуже приємний на смак, а прісне куряче філе під такий «шубою» стає вишуканим делікатесом. Якщо ще прикрасити шматочки кільцями ананаса та замороженої вишенькою з листком м'яти - буде просто казково!
Запечене куряче філе в гірчично-медовому соусі
+14
0
30 жов
Інгредієнти:
  • Куряча грудка (1.2 кг) 2шт
  • Ананаси консерв. (Кільце) (340 гр) 1б.
  • Гірчиця (готова) (12 гр) 2ч.л.
  • Сметана 15% (100 гр) 5ст.л.
  • Сир російський 50% (50 гр)
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Мед (15 гр) 0.5ст.л.
  • Сіль (6 гр) 1ч.л.
  • Олія рослинна (раф.) (10 гр) 1ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Заморожене м'ясо розморозити в холодильнику до напівтвердого стану. Зняти м'ясо цілим філе з кістки. Якщо є шкурка, то зніміть її, але не викидайте.

  • Крок 2

    Розрізати філе поперек волокон на порційні шматочки. На шматочках з потовщеним краєм зробити горизонтальні надрізи і розгорнути м'ясо як книжку. Можна шматочки злегка відбити.

  • Крок 3

    Змішати гірчицю, сметану (майонез), мед, сіль і спеції.

  • Крок 4

    Обмазати кожен шматочок соусом і залишити в прохолодному місці не менше ніж на 3 год, можна на ніч.

  • Крок 5

    Цибулю нарізати півкільцями або кубиками.

  • Крок 6

    Сир натерти на крупній тертці.

  • Крок 7

    Деко змастити маслом і укласти м'ясо. Зверху на кожен порційний шматочок викладіть цибулю і колечко ананаса. Якщо є куряча шкірка, розправте її і покладіть цілком зверху на шматочки. Під час запікання додатковий курячий жир додасть ще більше соковитості м'яса. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хв. Потім шматочки злегка присипати сиром і готувати ще 15 хв (до розплавлення сиру).

  • Крок 8

    Готові шматочки викласти на блюдо і можна прикрасити вишенькою (заморожена красиво покривається інеєм) і листком м'яти.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: