Рецепти з фото і відео

Курча каррі

Курча каррі
0
0
23 вер
Курча каррі


Інгредієнти:

• Курча (невеликий) - 1кг
• Свіжий імбир подрібнений (пластини) - 3шт
• Часник (зубчик) - 2шт
• Цибуля шалот - 10-15шт
• Свіжий чилі - 1шт
• Кардамон (стручок) - 2шт
• Гвоздика - 2шт
• Порошок чилі - 1 / 4 ст. ложки
• Паприка мелена - 1 ст. ложка
• М'якоть тамаринду (размоченная в 50мл води) - 25г
• Порошок каррі - 1 ст. ложка
• Порошок куркуми - 1/8 ст. ложки
• Сіль - 1/2 ст. ложки
• Кориця (паличка) - 1шт
• Лимонна трава (стебло) - 1/2шт
• Пажитник грецький - 1/8 ст. ложки
• Кокосове молоко жирне - 300мл
• Гілочка листя каррі
• Масло рослинне

Приготування:

• М'якоть тамаринду замочується у воді на п'ять хвилин, потім розминається, видаляють насіння, волокна і шкірка, вода проціджується.
• Курча розрізається на порційні шматки.
• Кардамон, гвоздика перетираються і висипаються у велику глибоку чашку.
• Додається подрібнений імбир, порошок чилі, товчений часник, мелена паприка, куркума, сік тамаринду, порошок каррі, паличка кориці.
• Все ретельно перемішується і втирається в шматки курчати.
• Курча маринується близько 30 хвилин.
• У сковороду з розпеченою олією опускається лимонна трава, пажитник грецький, листя каррі, нарізаний чилі, подрібнений шалот.
• Все обсмажується пару хвилин.
• Потім в цю каструлю викладаються мариновані шматочки курчати і обсмажуються три хвилини.
• Додається кокосове молоко, перемішується.
• Тушкується на слабкому вогні хвилин 40.
• Готову страву при подачі сбрызгивается лимонним соком.

Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: