Вхід

Використовуйте для входу один з Ваших акаунтів соціальних мереж

АБО

» » » Качка з яблуками
0

Качка з яблуками

Качка з яблуками

Добавлено: 23-09-2013, 16:06

Приготували: 314 разів

Теги: Качка, Яблука

Категорія: Птах

Додати в кулінарну книгу

Описання страви:

Качка з яблуками


Найпопулярніший спосіб приготування качки - це запечена качка з яблуками. Але фантазія людей безмежна, тому кожен готує її по-своєму. Качка з яблуками готується довго, можна приготувати її, мариновану при цьому в апельсиновому соку, як в цьому рецепті.

Для приготування вам знадобиться:
• Качка 1 шт.
• Яблука-2 шт.
• Часник 1 гол.
• Апельсини 2 шт.
• Базилік, майоран, червоний перець, або мелена паприка і приправи для курки
• Оливкова або рослинне масло 30 р.
• Сіль, чорний перець

Для його приготування необхідно:
• Налити трохи олії, потім кинути туди по 1 ч.л. з гіркою сіль, спеції і приправи. Видавити 3-4 зуб. часник через чеснокодавку. Добре перемішати маринад.
• Порізати на 4 частини апельсин. Видавити сік.
• Перемішати готовий маринад і залишити на 10 хв.
• Добре помити качку зовні і всередині, прибрати з неї потрухи і обсушити серветками. Покласти її у великий пакет і поставити туди тарілку з маринадом.
• Обмазати маринадом всередині і зовні.
• Замариновану качку загорнути в пакет і почати робити начинку.
• Нарізати часник і потрухи качки.
• Яблука помити, очистити від шкірки і серцевини, розрізати на 4 частини і нарізати кубиками 1,5 див. Додати часник і тельбухи. Злегка окропити яблука лимонним соком.
• Обсипати начинку майораном, базиліком і червоним перцем. Змішати начинку.
• Начинити качку і пресувати відразу!
• Зашити нитками утку або з'єднати отвір зубочистками.
• Зашиту качку загорнути в пакет і дати їй там замаринувати 2-3 ч.
• З'єднати 2 смужки фольги між собою потрійним швом. На деко покласти ці смужки, а до них для підкладки покласти одну смужку фольги по діагоналі (вона повинна бути довше качки).
• З більшого апельсина зрізати попки і нарізати кільцями по 0,5 див.
• 4 часточки апельсина покласти на лист-підкладку.
• Покласти качку спиною на часточки апельсина.
• Зняти з решти часточок апельсина цедру і викласти їх на качку.
• Спочатку з 4-х сторін загнути підкладку, щоб з неї не витік жир, після 2-х смугову фольгу потрібно загорнути качку в підкладці. Качку поставити в максимально розігріту духовку і при такій же температурі піч її 30 хв, після наполовину прибрати вогонь і пекти ще приблизно 2,5 ч.
• Після закінчення часу, розгорнути качку і піч без фольги. І кожні 10 хв її потрібно поливати жиром.
• Готову качку викласти і прикрасити свіжими апельсинами і зеленню.
Приємного апетиту!
kulinarki2



Коментарі (0)

Додати коментар:
Якщо ви приготували це блюдо - напишіть що, у Вас вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш докладно!

Ця дія доступна тільки зареєстрованим користувачам

Щоб мати можливість:
Завести віртуальну кулінарну книгу,
Спілкуватися з авторами рецептів та іншими користувачами,
Готувати смачні та корисні страви з фото рецептами,
Ділитися власними рецептами і багато іншого!
або