Google
загрузка...

Качка з яблуками

Додано: 23-09-2013, 16:06
Приготовлено: 219

Автор:

kulinarki2
kulinarki2
Рейтинг:
сподобалось

Смачно ?

Качка з яблуками


Найпопулярніший спосіб приготування качки - це запечена качка з яблуками. Але фантазія людей безмежна, тому кожен готує її по-своєму. Качка з яблуками готується довго, можна приготувати її, мариновану при цьому в апельсиновому соку, як в цьому рецепті.

Для приготування вам знадобиться:
• Качка 1 шт.
• Яблука-2 шт.
• Часник 1 гол.
• Апельсини 2 шт.
• Базилік, майоран, червоний перець, або мелена паприка і приправи для курки
• Оливкова або рослинне масло 30 р.
• Сіль, чорний перець

Для його приготування необхідно:
• Налити трохи олії, потім кинути туди по 1 ч.л. з гіркою сіль, спеції і приправи. Видавити 3-4 зуб. часник через чеснокодавку. Добре перемішати маринад.
• Порізати на 4 частини апельсин. Видавити сік.
• Перемішати готовий маринад і залишити на 10 хв.
• Добре помити качку зовні і всередині, прибрати з неї потрухи і обсушити серветками. Покласти її у великий пакет і поставити туди тарілку з маринадом.
• Обмазати маринадом всередині і зовні.
• Замариновану качку загорнути в пакет і почати робити начинку.
• Нарізати часник і потрухи качки.
• Яблука помити, очистити від шкірки і серцевини, розрізати на 4 частини і нарізати кубиками 1,5 див. Додати часник і тельбухи. Злегка окропити яблука лимонним соком.
• Обсипати начинку майораном, базиліком і червоним перцем. Змішати начинку.
• Начинити качку і пресувати відразу!
• Зашити нитками утку або з'єднати отвір зубочистками.
• Зашиту качку загорнути в пакет і дати їй там замаринувати 2-3 ч.
• З'єднати 2 смужки фольги між собою потрійним швом. На деко покласти ці смужки, а до них для підкладки покласти одну смужку фольги по діагоналі (вона повинна бути довше качки).
• З більшого апельсина зрізати попки і нарізати кільцями по 0,5 див.
• 4 часточки апельсина покласти на лист-підкладку.
• Покласти качку спиною на часточки апельсина.
• Зняти з решти часточок апельсина цедру і викласти їх на качку.
• Спочатку з 4-х сторін загнути підкладку, щоб з неї не витік жир, після 2-х смугову фольгу потрібно загорнути качку в підкладці. Качку поставити в максимально розігріту духовку і при такій же температурі піч її 30 хв, після наполовину прибрати вогонь і пекти ще приблизно 2,5 ч.
• Після закінчення часу, розгорнути качку і піч без фольги. І кожні 10 хв її потрібно поливати жиром.
• Готову качку викласти і прикрасити свіжими апельсинами і зеленню.
Приємного апетиту!

Кількість думок від користувачів (0)
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм Нікнеймом.

Ця дія доступна тільки зареєстрованим користувачам

Щоб мати можливість:
Завести віртуальну кулінарну книгу,
Спілкуватися з авторами рецептів та іншими користувачами,
Готувати смачні та корисні страви з фото рецептами,
Ділитися власними рецептами і багато іншого!

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі в даній статті.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на сайт.