Загрузка...

Плов по-узбецьки

Плов по-узбецьки
0
0
27 травня
Плов по-узбецьки


Є різні світові кухні, де завжди є національне блюдо. Це блюдо готують усі, але не всі вміють приготувати плов по-узбецьки. Він відрізняється, але в той же час, залишається пловом, основне в якому це рис. Зараз ми маємо величезний вибір. Рис круглий, довгий, не пропарений і так далі.

Інгредієнти, які знадобляться, приготування плову по-узбецьки:
• 700 г баранини
• 2 склянки рису
• 150 г курдюка
• ріпчаста цибуля
• морква
• гіркий перець
• 1-2 головки часнику
• жменя барбарису
• зіра
• коріандр

Процес приготування:
• Для приготування плову рис потрібно приготувати заздалегідь. Ретельно перебрати, промити в проточній воді, залити підсоленою водою і настоювати протягом 3-4 годин.
• У казані, на невеликому вогні обсмажити курдюк (заздалегідь порізаний кубиками) до золотистого кольору. Шкварки з казанка прибрати, залишивши жир.
• Далі у казанок викласти м'ясо, на сильному вогні підрум'янити його до золотистої скоринки, дістати з казанка і відкласти.
• Цибулю покришити на дрібні шматочки, висипати в казанок, пасерувати до золотистого кольору (приблизно п'ять хвилин). Почистити моркву, нарізати соломкою, викласти в казан і смажити разом з цибулею протягом 10 хвилин на сильному вогні. Повернути в казан м'ясо, розтерту руками половину зіри разом з коріандром додаємо в казан, перемішуємо і смажимо кілька хвилин.
• Далі, заливаємо в казан окріп, щоб покрити повністю інгредієнти. Додаємо перець, часник, барбарис, сіль і, доводячи до кипіння, варити на маленькому вогні 50 хвилин.
• Рис, відціджуємо і викладаємо на казан, акуратно залити окропом вище рису. Зіру додаємо тоді, коли підніметься жир.
• Варимо плов на сильному вогні, поки не увариться вода. Потім зменшуємо вогонь. Якщо потрібно, можна додати склянку окропу. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: