Загрузка...

Плов по-узбецьки рецепт

Плов по-узбецьки рецепт
0
0
27 травня
Плов по-узбецьки рецепт


Плов - одне з головних страв Сходу. Справжні знавці цієї страви кажуть, що приготування плову не просто процес, а справжнє священнодійство. Спробуйте приготувати плов по укзбекски рецепт якого я вам пропоную. Вам відкриються дуже багато секрети приготування традиційного узбецького плову. Варіанти плову з яловичиною, куркою або рибою вважаються відповідальними від класичної рецептури, але готуються на Сході теж. Не використовують мусульмани лише свинину.

Інгредієнти, які знадобляться, для приготування плову по-узбецьки:
• 3 склянки рису
• 700 г баранини
• 4 - 5 морквин
• 4 цибулини
• барбарис, зіра
• сіль, перець червоний мелений

Процес приготування:
•Цибулю очищаємо, нарізаємо кільцями.
• У киплячий в казанку жир спочатку кладемо нарізану кільцями цибулю і обсмажуємо до золотавої скоринки.
• М'ясо миємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і додаємо до цибулі, обсмажуємо з цибулею поки не утвориться рум'яна кірочка.
• Моркву миємо, очищаємо, нарізаємо тонкою соломкою, відправляємо в казан до смаженій м'ясу, смажимо перемішуючи, до напівготовності.
• Потім наливаємо воду в казан до вмісту так, щоб вона покривала знаходяться інгредієнти казана і доводимо до кипіння на помірному вогні, додаємо спеції - не дуже гострий червоний мелений перець, зіру і обсмажуємо барбарис.
• Коли все закипить, кладемо сіль, зменшуємо вогонь і тушкуємо на слабкому вогні протягом двох годин.
• Якщо рідина випаровується, доливаємо окропом.
• Коли казан готовий, насипаємо рівними кулями добре промитий рис, ставимо на сильний вогонь і відразу ж наливаємо воду так, щоб вода покривала рисовий кулю на 1,5 - 2 см, і доводимо до сильного рівномірного кипіння.
• Потім вогонь трохи зменшуємо і доводимо до плов готовності.
• Перед подачею до столу ретельно плов добре перемішуємо, викладаємо гіркою на блюдо.
• Зверху посипаємо порізаною зеленню, цибулею або окремо подаємо овочевий салат.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: