Плов по-узбецьки рецепт

Плов по-узбецьки рецепт
0
0
27 травня
Плов по-узбецьки рецепт


Плов - одне з головних страв Сходу. Справжні знавці цієї страви кажуть, що приготування плову не просто процес, а справжнє священнодійство. Спробуйте приготувати плов по укзбекски рецепт якого я вам пропоную. Вам відкриються дуже багато секрети приготування традиційного узбецького плову. Варіанти плову з яловичиною, куркою або рибою вважаються відповідальними від класичної рецептури, але готуються на Сході теж. Не використовують мусульмани лише свинину.

Інгредієнти, які знадобляться, для приготування плову по-узбецьки:
• 3 склянки рису
• 700 г баранини
• 4 - 5 морквин
• 4 цибулини
• барбарис, зіра
• сіль, перець червоний мелений

Процес приготування:
•Цибулю очищаємо, нарізаємо кільцями.
• У киплячий в казанку жир спочатку кладемо нарізану кільцями цибулю і обсмажуємо до золотавої скоринки.
• М'ясо миємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і додаємо до цибулі, обсмажуємо з цибулею поки не утвориться рум'яна кірочка.
• Моркву миємо, очищаємо, нарізаємо тонкою соломкою, відправляємо в казан до смаженій м'ясу, смажимо перемішуючи, до напівготовності.
• Потім наливаємо воду в казан до вмісту так, щоб вона покривала знаходяться інгредієнти казана і доводимо до кипіння на помірному вогні, додаємо спеції - не дуже гострий червоний мелений перець, зіру і обсмажуємо барбарис.
• Коли все закипить, кладемо сіль, зменшуємо вогонь і тушкуємо на слабкому вогні протягом двох годин.
• Якщо рідина випаровується, доливаємо окропом.
• Коли казан готовий, насипаємо рівними кулями добре промитий рис, ставимо на сильний вогонь і відразу ж наливаємо воду так, щоб вода покривала рисовий кулю на 1,5 - 2 см, і доводимо до сильного рівномірного кипіння.
• Потім вогонь трохи зменшуємо і доводимо до плов готовності.
• Перед подачею до столу ретельно плов добре перемішуємо, викладаємо гіркою на блюдо.
• Зверху посипаємо порізаною зеленню, цибулею або окремо подаємо овочевий салат.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: