Спеції і прянощі

Спеції і прянощі
+5
0
24 травня
Спеції і прянощі


Як правило, спеції і прянощі ми застосовуємо з метою підкреслити смак страви, зробити його більш апетитним і корисним. В деяких випадках вони створюють смак окремих страв, а можуть виправити неприємний природний смак продуктів або готового страви. Спеції і прянощі при вмілому їх використання зможуть змінити звичний смак і аромат звичайних страв, надати їм зовнішньої привабливості. Спробуйте приготувати незвичайний оригінальний плов з креветками і барбарисом.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування плову з креветками і барбарисом:
•0,5 кг рису
• 300 г креветок
• 2 моркви
• 2 цибулини
• 2 зубки часнику
• рослинна олія для обсмажування овочів
• сіль, лавровий лист
• по дрібці куркуми, чебрецю, шавлії, каррі, чорного і червоного меленого перцю

Процес приготування:
• Рис промиваємо і замочуємо в холодній воді на 1,5 - 2 години.
• Тим часом очищаємо цибулю нарізаємо дрібними шматочками.
• Моркву миємо, чистимо, натираємо на середній тертці.
• Подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, додаємо до нього терту моркву і обсмажуємо разом протягом 3 хвилин.
• До смаженій цибулі з морквою додаємо спеції, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще 1 -2 хвилини.
• Всипаємо рис і заливаємо киплячою водою так, щоб вода прикривала рис на 2 пальці, додаємо лавровий лист і цілі очищені зубчики часнику.
• Тушкуємо на повільному вогні до готовності.
• Очищені креветки обсмажуємо в рослинному маслі 2 хвилини, акуратно перемішуємо з рисом.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: