Загрузка...

Спеції і прянощі

Спеції і прянощі
+5
0
24 травня
Спеції і прянощі


Як правило, спеції і прянощі ми застосовуємо з метою підкреслити смак страви, зробити його більш апетитним і корисним. В деяких випадках вони створюють смак окремих страв, а можуть виправити неприємний природний смак продуктів або готового страви. Спеції і прянощі при вмілому їх використання зможуть змінити звичний смак і аромат звичайних страв, надати їм зовнішньої привабливості. Спробуйте приготувати незвичайний оригінальний плов з креветками і барбарисом.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування плову з креветками і барбарисом:
•0,5 кг рису
• 300 г креветок
• 2 моркви
• 2 цибулини
• 2 зубки часнику
• рослинна олія для обсмажування овочів
• сіль, лавровий лист
• по дрібці куркуми, чебрецю, шавлії, каррі, чорного і червоного меленого перцю

Процес приготування:
• Рис промиваємо і замочуємо в холодній воді на 1,5 - 2 години.
• Тим часом очищаємо цибулю нарізаємо дрібними шматочками.
• Моркву миємо, чистимо, натираємо на середній тертці.
• Подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, додаємо до нього терту моркву і обсмажуємо разом протягом 3 хвилин.
• До смаженій цибулі з морквою додаємо спеції, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще 1 -2 хвилини.
• Всипаємо рис і заливаємо киплячою водою так, щоб вода прикривала рис на 2 пальці, додаємо лавровий лист і цілі очищені зубчики часнику.
• Тушкуємо на повільному вогні до готовності.
• Очищені креветки обсмажуємо в рослинному маслі 2 хвилини, акуратно перемішуємо з рисом.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: