Курага

Курага
-1
0
24 травня
Курага


Курага це висушений плід абрикоса. Відноситься до сухофруктам. Для того, щоб приготувати курагу плід абрикоса сушиться на сонці протягом цілого тижня. З чотирьох кілограм абрикосів виходить близько кілограма кураги. Якщо під час сушіння на абрикос потрапляє волога, то курага вийде темною. У сучасному суспільстві широко використовують різні консерванти для приготування кураги, наприклад, діоксид сірки. В результаті плід зберігає свій яскравий помаранчевий колір. Саме така курага представлена на наших ринках. При частому вживанні такої кураги в їжу, діоксид сірки відкладається в бронхах та легенях, що викликає астму та алергію. Курага цінна своїми вітамінами, мікроелементами, але тільки тоді, коли вона проходить теплову обробку (сушіння). Також в куразі дуже багато органічних кислот, калію, каротину, заліза, фосфору. Медичні якості кураги також доведені, вона піднімає гемоглобін, використовується при терапії захворювання нирок. В куразі містяться яблучна і лимонні кислоти, які дуже корисні для здоров'я. В холоду сухофрукти особливо незамінні для здоров'я і чудового настрою. Сухофрукти - це справжня знахідка для тих, хто любить солодке: і смачно, і корисно! Сухофрукти, у вигляді заготовок прийшли до нас ще з первісних часів. Для того, щоб зберегти фрукти застосовували метод їх підсушування на сонці.

Рецепт приготування солодкого плову з курагою:
• Кілограм рису
• 500 грамів топленого масла
• 300 грам кураги
• 200 грам борошна
• Одне яйце
• Сіль
• Цукор
• Шафран

Спосіб приготування:
1. З рису готують відкидний плов до готовності
2. Рис попередньо замочують у теплій солоній воді
3. Процес вимочування триває близько 12 годин
4. Після вимочування рис в друшляку промивають теплою водою
5. Підготовлений рис кладуть у киплячу воду і варять до напівготовності
6. Додати у воду трохи лимонної кислоти
7. Рис необхідно упарити, для цього дно каструлі змащують маслом і засипають рис шарами, кожен шар поливати розтопленим маслом
8. Верхню частину плову полити маслом, яке необхідно забарвити настоєм шафрану
9. Каструлю щільно закрийте кришкою, обернувши чистим рушником з бавовняної тканини і поставити упариваться
10. Упарювання виробляти на повільному вогні, до появи пари всередині плову
11. Окремо припустити курагу і родзинки
12. При подачі рис викласти гіркою, зверху прикрасити курагою, родзинками і трохи полити олією.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: