Загрузка...

Курага

Курага
-1
0
24 травня
Курага


Курага це висушений плід абрикоса. Відноситься до сухофруктам. Для того, щоб приготувати курагу плід абрикоса сушиться на сонці протягом цілого тижня. З чотирьох кілограм абрикосів виходить близько кілограма кураги. Якщо під час сушіння на абрикос потрапляє волога, то курага вийде темною. У сучасному суспільстві широко використовують різні консерванти для приготування кураги, наприклад, діоксид сірки. В результаті плід зберігає свій яскравий помаранчевий колір. Саме така курага представлена на наших ринках. При частому вживанні такої кураги в їжу, діоксид сірки відкладається в бронхах та легенях, що викликає астму та алергію. Курага цінна своїми вітамінами, мікроелементами, але тільки тоді, коли вона проходить теплову обробку (сушіння). Також в куразі дуже багато органічних кислот, калію, каротину, заліза, фосфору. Медичні якості кураги також доведені, вона піднімає гемоглобін, використовується при терапії захворювання нирок. В куразі містяться яблучна і лимонні кислоти, які дуже корисні для здоров'я. В холоду сухофрукти особливо незамінні для здоров'я і чудового настрою. Сухофрукти - це справжня знахідка для тих, хто любить солодке: і смачно, і корисно! Сухофрукти, у вигляді заготовок прийшли до нас ще з первісних часів. Для того, щоб зберегти фрукти застосовували метод їх підсушування на сонці.

Рецепт приготування солодкого плову з курагою:
• Кілограм рису
• 500 грамів топленого масла
• 300 грам кураги
• 200 грам борошна
• Одне яйце
• Сіль
• Цукор
• Шафран

Спосіб приготування:
1. З рису готують відкидний плов до готовності
2. Рис попередньо замочують у теплій солоній воді
3. Процес вимочування триває близько 12 годин
4. Після вимочування рис в друшляку промивають теплою водою
5. Підготовлений рис кладуть у киплячу воду і варять до напівготовності
6. Додати у воду трохи лимонної кислоти
7. Рис необхідно упарити, для цього дно каструлі змащують маслом і засипають рис шарами, кожен шар поливати розтопленим маслом
8. Верхню частину плову полити маслом, яке необхідно забарвити настоєм шафрану
9. Каструлю щільно закрийте кришкою, обернувши чистим рушником з бавовняної тканини і поставити упариваться
10. Упарювання виробляти на повільному вогні, до появи пари всередині плову
11. Окремо припустити курагу і родзинки
12. При подачі рис викласти гіркою, зверху прикрасити курагою, родзинками і трохи полити олією.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: