Загрузка...

Плов

Плов
+1
0
24 травня
Плов


Кожен кулінар скаже вам, що вміє готувати плов. І сперечатися з ним марно, тому що сам він у цьому абсолютно впевнений. Однак не кожному під силу буде приготувати плов таким, яким він був створений багатовіковою історією цієї страви.
Плов - перекладається з стародавньої мови хінді, як «варений рис» («polov»)
Ніхто не може достовірно встановити точний період походження плову. Страва є дуже давнім. Можна покласти, що основні принципи приготування плову були розвинені на Близькому Сході і в Індії не раніше, ніж в II-III століттях до нашої ери. Тобто, саме тоді, коли на Близькому Сході почали обробляти рис.
Плов можна готувати з абсолютно різних продуктів. Наприклад, в Греції і на острові Кіпр плов готують не з рису, як ми звикли, а з роздробленої пшениці-булгур (вони його часто називають «весільний плов»). В Іраку прийнято готувати плов з сочевиці, і він носить важко промовлене назва «mejedrah». В інших регіонах плов готують навіть з макаронів, гороху і кукурудзи.
А різні спеції, які прийнято додавати в плов у різних народах світах роблять смакові якості плову дуже різноманітними. Індійці, наприклад, додають у свій плов обсмажену в олії корицю або сандал, а азербайджанці - шафран, В південній частині Європи прийнято додавати цибулю, спеції і помідори.
Нижче наведений один з найбільш смачних рецептів плову.

Вам знадобляться:
• Свинина 300 г,
• Гриби - 200 г,
• Рис,
• Моркву,
• Перець солодкий,
• Помідори,
• Рослинна олія,
• Цибуля та петрушка,
• Кріп,
• Часник,
• Червоний і чорний перець,
• Сіль.

Рецепт:
• На вершковому маслі обсмажте м'ясо на сковороді.
• Додайте до нього трохи води. Ще можна додати томатної пасти. І дайте трохи протушкувати.
• Поки м'ясо гаситься, наріжте помідори і цибулю.
• Натріть на тертці моркву.
• Наріжте перець
• І все це додайте до м'яса. Тепер знову дайте протушкувати.
• У цей час промийте рис і додайте рис до м'яса.
• Приправте спеціями. А так само сіллю. Туди ж додайте і гриби.
• Все це поставте під кришку, що б нехай тушкувалося до готовності.
• За 5 хвилин до готовності вичавити туди часник і знову потушкуйте.
• І після цього додайте туди нашатковану зелень.
Всі! Блюдо готове. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: