Плов

Плов
+1
0
24 травня
Плов


Кожен кулінар скаже вам, що вміє готувати плов. І сперечатися з ним марно, тому що сам він у цьому абсолютно впевнений. Однак не кожному під силу буде приготувати плов таким, яким він був створений багатовіковою історією цієї страви.
Плов - перекладається з стародавньої мови хінді, як «варений рис» («polov»)
Ніхто не може достовірно встановити точний період походження плову. Страва є дуже давнім. Можна покласти, що основні принципи приготування плову були розвинені на Близькому Сході і в Індії не раніше, ніж в II-III століттях до нашої ери. Тобто, саме тоді, коли на Близькому Сході почали обробляти рис.
Плов можна готувати з абсолютно різних продуктів. Наприклад, в Греції і на острові Кіпр плов готують не з рису, як ми звикли, а з роздробленої пшениці-булгур (вони його часто називають «весільний плов»). В Іраку прийнято готувати плов з сочевиці, і він носить важко промовлене назва «mejedrah». В інших регіонах плов готують навіть з макаронів, гороху і кукурудзи.
А різні спеції, які прийнято додавати в плов у різних народах світах роблять смакові якості плову дуже різноманітними. Індійці, наприклад, додають у свій плов обсмажену в олії корицю або сандал, а азербайджанці - шафран, В південній частині Європи прийнято додавати цибулю, спеції і помідори.
Нижче наведений один з найбільш смачних рецептів плову.

Вам знадобляться:
• Свинина 300 г,
• Гриби - 200 г,
• Рис,
• Моркву,
• Перець солодкий,
• Помідори,
• Рослинна олія,
• Цибуля та петрушка,
• Кріп,
• Часник,
• Червоний і чорний перець,
• Сіль.

Рецепт:
• На вершковому маслі обсмажте м'ясо на сковороді.
• Додайте до нього трохи води. Ще можна додати томатної пасти. І дайте трохи протушкувати.
• Поки м'ясо гаситься, наріжте помідори і цибулю.
• Натріть на тертці моркву.
• Наріжте перець
• І все це додайте до м'яса. Тепер знову дайте протушкувати.
• У цей час промийте рис і додайте рис до м'яса.
• Приправте спеціями. А так само сіллю. Туди ж додайте і гриби.
• Все це поставте під кришку, що б нехай тушкувалося до готовності.
• За 5 хвилин до готовності вичавити туди часник і знову потушкуйте.
• І після цього додайте туди нашатковану зелень.
Всі! Блюдо готове. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: