Рецепт плову

Рецепт плову
+1
0
24 травня
Рецепт плову


Рецептів приготування плову існує багато. Налічується кілька десятків варіантів тільки одного узбецького плову. Він прикрашає як святкового, так і звичайного столу. Але смачний плов буде тільки у досвідчених господинь. Пропоную рецепт плову, по якому, це справжнє східне блюдо виходить розсипчастим, ароматним і ситним, якщо вибрати правильно рис, не пошкодувати м'яса, не забути про спеції і приготувати його в казані або чавунці, а не в каструлі.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування плову:
• 1 кг м'яса (баранина, яловичина, свинина)
• 3 склянки рису
• 2 -3 цибулини
• 4 морквини
• 0,5 столової ложки куркуми
• 1 столова ложка барбарису
•зіра щіпка
• 1 червоний мелений перець
• чорний мелений перець і сіль
• рослинна олія
• пучок зеленого цибулі

Процес приготування:
• Рис промиваємо в холодній воді кілька разів, поки вода не буде чистою, потім заливаємо окропом і залишаємо на 2 години, завдяки цьому він буде розсипчастим, так і приготується швидше.
•М'ясо миємо, просушуємо, нарізаємо шматочками середньої величини.
• В казан або каструлю з товстим дном вливаємо олію і обсмажуємо в ньому цибулю до зарум'янювання, додаємо м'ясо, обсмажуємо з усіх боків, постійно помішуючи.
• Додаємо спеції, солимо, перчимо, перемішуємо.
• Вливаємо киплячу воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила м'ясо.
• Казанок нарываем кришкою і тушкуємо в ньому м'ясо протягом 40 хвилин на слабкому вогні.
• Після закінчення цього часів до м'яса і цибулі додаємо розпарений рис, розрівнюємо, але не перемішуємо.
• Поступово, вливаємо в казанок гарячу воду, щоб вона покрила рис вище на два сантиметри, зменшуємо вогонь, казан накриваємо кришкою.
• Готуємо під кришкою до тих пір, поки рис не вбере в себе всю воду.
• Потім в казан по центру укладаємо цілу неочищену головку часнику, вдавлюємо її рис.
• Робимо кілька отвір дерев'яною паличкою для виходу пари, але рис і м'ясо не перемішуємо, готуємо під кришкою до готовності.
• З приготованого плову виймаємо часник, плов акуратно перемішуємо і подаємо до столу, посипаючи подрібненою зеленою цибулею.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: