Загрузка...

Рецепт плову

Рецепт плову
+1
0
24 травня
Рецепт плову


Рецептів приготування плову існує багато. Налічується кілька десятків варіантів тільки одного узбецького плову. Він прикрашає як святкового, так і звичайного столу. Але смачний плов буде тільки у досвідчених господинь. Пропоную рецепт плову, по якому, це справжнє східне блюдо виходить розсипчастим, ароматним і ситним, якщо вибрати правильно рис, не пошкодувати м'яса, не забути про спеції і приготувати його в казані або чавунці, а не в каструлі.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування плову:
• 1 кг м'яса (баранина, яловичина, свинина)
• 3 склянки рису
• 2 -3 цибулини
• 4 морквини
• 0,5 столової ложки куркуми
• 1 столова ложка барбарису
•зіра щіпка
• 1 червоний мелений перець
• чорний мелений перець і сіль
• рослинна олія
• пучок зеленого цибулі

Процес приготування:
• Рис промиваємо в холодній воді кілька разів, поки вода не буде чистою, потім заливаємо окропом і залишаємо на 2 години, завдяки цьому він буде розсипчастим, так і приготується швидше.
•М'ясо миємо, просушуємо, нарізаємо шматочками середньої величини.
• В казан або каструлю з товстим дном вливаємо олію і обсмажуємо в ньому цибулю до зарум'янювання, додаємо м'ясо, обсмажуємо з усіх боків, постійно помішуючи.
• Додаємо спеції, солимо, перчимо, перемішуємо.
• Вливаємо киплячу воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила м'ясо.
• Казанок нарываем кришкою і тушкуємо в ньому м'ясо протягом 40 хвилин на слабкому вогні.
• Після закінчення цього часів до м'яса і цибулі додаємо розпарений рис, розрівнюємо, але не перемішуємо.
• Поступово, вливаємо в казанок гарячу воду, щоб вона покрила рис вище на два сантиметри, зменшуємо вогонь, казан накриваємо кришкою.
• Готуємо під кришкою до тих пір, поки рис не вбере в себе всю воду.
• Потім в казан по центру укладаємо цілу неочищену головку часнику, вдавлюємо її рис.
• Робимо кілька отвір дерев'яною паличкою для виходу пари, але рис і м'ясо не перемішуємо, готуємо під кришкою до готовності.
• З приготованого плову виймаємо часник, плов акуратно перемішуємо і подаємо до столу, посипаючи подрібненою зеленою цибулею.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: