Загрузка...

Рецепт узбецький плов

Рецепт узбецький плов
0
0
24 травня
Рецепт узбецький плов


Рецепт узбецький плов є досить незвичною їжею. Для його приготування потрібно трішки терпіння, щоб він вийшов справжнім узбецьким пловом. Якщо трохи відійти від рецепту, то результат буде вже не той. Блюдо дуже смачне, ситне і просте у приготуванні. Плов запросто можна готувати на природі в казанку. Це буде найкращим можливим варіантом приготування. Так їжа вийде дуже ароматною і з незабутнім смаком.

Інгредієнти:
• Рис (200 г)
• Сало (50 г)
• Баранина (150 г)
• 1 морква
• 1 цибулина
• Рослинне масло (100 г)
• 1 головка часнику
• Зелень
• Спеції
• Сіль
• Перець

Спосіб приготування:
• Візьміть казан і вилийте в нього рослинне масло. Баранячий жир треба нарізати кубиками і також кинути в казан. Жир повинен добре витопиться, шкварки видаліть шумівкою. Потім масло в казані потрібно розігріти до тих пір, поки не піде дим.
• Цибулю треба очистити і нарізати кільцями. Морква помийте, почистіть і наріжте соломкою. М'ясо помийте і наріжте невеликими шматочками.
• Цибулю треба посипати спеціями і покласти в казан смажиться. Коли він набуде золотистий колір, покладіть в казан м'ясо. Воно повинно смажиться, поки не з'явиться золотава скоринка. Потім додайте в казан моркву. Продукти повинні добре просмажиться, для цього потрібно стежити, щоб вся волога випарувалася.
• Коли вміст казана буде добре просмажене, налийте воду таким чином, щоб всі продукти були покриті нею. Тушкувати на повільному вогні близько години. Так готується зірвак - основа узбецького плову.
• Рис потрібно промити і залити водою на 5 см більше рівня самого рису. Нехай рис варто так до тих пір, поки не стушиться казан.
• Коли казан буде готовий, влийте рис разом з водою в казан. Посоліть все це і покладіть в казан обчищенный часник.
• Зробіть великий вогонь, вся вода повинна википіти, а рис стати сипучим. Зберіть плов гіркою на середину котла і зробіть у ньому кілька лунок. Вогонь зробіть маленьким, а плов накрийте кришкою. Так він повинен вариться до готовності. За півгодини плов буде готовий.
• Перед подачею на стіл плов добре перемішайте, викладіть на блюдо і посипте зеленню.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: