Рецепт узбецький плов

Рецепт узбецький плов
0
0
24 травня
Рецепт узбецький плов


Рецепт узбецький плов є досить незвичною їжею. Для його приготування потрібно трішки терпіння, щоб він вийшов справжнім узбецьким пловом. Якщо трохи відійти від рецепту, то результат буде вже не той. Блюдо дуже смачне, ситне і просте у приготуванні. Плов запросто можна готувати на природі в казанку. Це буде найкращим можливим варіантом приготування. Так їжа вийде дуже ароматною і з незабутнім смаком.

Інгредієнти:
• Рис (200 г)
• Сало (50 г)
• Баранина (150 г)
• 1 морква
• 1 цибулина
• Рослинне масло (100 г)
• 1 головка часнику
• Зелень
• Спеції
• Сіль
• Перець

Спосіб приготування:
• Візьміть казан і вилийте в нього рослинне масло. Баранячий жир треба нарізати кубиками і також кинути в казан. Жир повинен добре витопиться, шкварки видаліть шумівкою. Потім масло в казані потрібно розігріти до тих пір, поки не піде дим.
• Цибулю треба очистити і нарізати кільцями. Морква помийте, почистіть і наріжте соломкою. М'ясо помийте і наріжте невеликими шматочками.
• Цибулю треба посипати спеціями і покласти в казан смажиться. Коли він набуде золотистий колір, покладіть в казан м'ясо. Воно повинно смажиться, поки не з'явиться золотава скоринка. Потім додайте в казан моркву. Продукти повинні добре просмажиться, для цього потрібно стежити, щоб вся волога випарувалася.
• Коли вміст казана буде добре просмажене, налийте воду таким чином, щоб всі продукти були покриті нею. Тушкувати на повільному вогні близько години. Так готується зірвак - основа узбецького плову.
• Рис потрібно промити і залити водою на 5 см більше рівня самого рису. Нехай рис варто так до тих пір, поки не стушиться казан.
• Коли казан буде готовий, влийте рис разом з водою в казан. Посоліть все це і покладіть в казан обчищенный часник.
• Зробіть великий вогонь, вся вода повинна википіти, а рис стати сипучим. Зберіть плов гіркою на середину котла і зробіть у ньому кілька лунок. Вогонь зробіть маленьким, а плов накрийте кришкою. Так він повинен вариться до готовності. За півгодини плов буде готовий.
• Перед подачею на стіл плов добре перемішайте, викладіть на блюдо і посипте зеленню.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: