Плов узбецький рецепт

Плов узбецький рецепт
0
0
24 травня
Плов узбецький рецепт


Плов - це справжнє східне блюдо, які є частиною кухні Середньої Азії. Як приготувати справжній східний плов узбецький рецепт або туркменська кухар вам ніколи не видасть. Однак, варто спробувати приготувати це смачне блюдо за наступним рецептом. Приготування плову займе у вас досить багато часу, сил і терпіння. Але в підсумку ви отримаєте сытейшее висококалорійне блюдо, яке добре підійде до вечері або обіду.

Інгредієнти, які знадобляться, з розрахунку на 4-5 порцій:
• Масло - 150 грамів,
• М'ясо - 500 грамів,
• Цибулю - 2-3 голівки,
• Морква - 400 грамів,
• Рис - 500 грамів,
• Сіль і спеції - за смаком,
• Для гарніру - цибуля - 5-6 головок.

Рецепт приготування:
• За 2 години до початку приготування промийте рис кілька разів до тих пір, поки не стане прозорою, і замочіть його в теплій солоній воді. (70-80 градусів)
• В чавунному посуді (в Азії плов готують в казані) наколіть масло. Порізане м'ясо обсмажте до рум'яної скоринки. (можна відразу порізати на дрібні шматочки, а можна спочатку на великі, а на дрібні розрізати вже при подачі) Поріжте частину цибулі і теж обсмажте з м'ясом.
• У посуд киньте нарізану моркву, залийте водою до поверхні всіх інгредієнтів, не обсмажуючи моркву.
• Доведіть до кипіння і тушкуйте протягом 1 години на слабкому вогні.
• Коли рис буде готовий, перекладіть його поверх моркви.
• Підлийте трохи окропу на рис, закрийте кришку і тримайте так 15 хвилин.
• Відкрийте кришку і обережно перемішайте його, не торкаючись до моркви. Спробуйте рис на жорсткість і готовність. Він повинен бути м'яким.
• Покладіть рис гіркою і покладіть зверху нарізану цибулю.
• Закрийте кришкою і зменшіть вогонь. Залиште так на 5 хвилин, потім вогонь вимикайте зовсім. І залиште плов під кришкою без вогню протягом 20 хвилин.
• Перед подачею зніміть з рису шар цибулі і ретельно перемішайте. Потім викладіть на плоске блюдо великого діаметру. Можете полити плов яблучним або виноградним оцтом, гранатовим соком або кинути туди зерна граната. Плов рекомендується подавати з гарячим чаєм.
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: