Рецепт узбецький плов

Рецепт узбецький плов
0
0
24 травня
Рецепт узбецький плов


Зараз всі готують плов, особливою популярністю користується узбецький плов. Якщо ви введете в пошуковику фразу рецепт узбецький плов, вам представиться можливість познайомитися з безліччю рецептів. Якщо не знаєте, що вибрати, можете приготувати один з основних видів плову - Плов з піджаркою. Його готують в основному в чайхані, коли йде змагання між чоловіками з приготування плову. Інша назва цього плову «Чойхона палиць», перекладається «чайханський плов».

Для приготування вам знадобляться:
• Рис 200 г.
• М'ясо баранини, 150 г.
• Цибуля 100 г.
• Сало (курдючний жир) 55 р.
• Морква 150 г.
• Спеції (мелений/стручковий перець, зіра, барбарис) за смаком
• Сіль

Для його приготування необхідно:
• Спочатку сало порізати на шматки, потім витопити його в сильно розігрітому казані з круглим дном. Потім вийняти шкварки і до білого диму пережарити жир.
• Потім порізану кільцями цибулю обсмажити в жирі до коричневого кольору. Після цього смажити шматочки м'яса до утворення скоринки.
• Моркву нашаткувати соломкою і закинути її в казан, смажити до напівготовності.
• Після цього потрібно налити воду, щоб вона злегка накрила вміст казана, потім довести воду до кипіння, посолити, приправити спеціями і тушкувати 50-80 хв на маленькому вогні (чим довше тушкуйте, тим смачніше). Якщо вода випарується, долити окропу.
• Коли казан (м'ясо - овочева основа плову) повністю приготується, почистити рис і промити його в 3-4 водах. Потім засипати зірвак рівним шаром рису і долити води на рівні 1,5-2 см від рису (до першого суглоба вказівного пальця).
• Далі зменшити під казаном жар і розпалити дрібні дрова, а вміст казана довести до рівномірного і бурхливого кипіння.
• Поки вода не випарувалася, потрібно спробувати заготовку на сіль і при необхідності досолити.
• Коли вода випарується і рис стане сипучим, м'яким, треба повністю загасити вогонь під казаном. (Якщо готуєте на плиті, вогонь зменшити до горіння свічки). Потім шумівкою зібрати гіркою плов до середини казана, ручкою дерев'яної ложки зробити до дна лунки, щоб випарувалася вода, і відразу ж, для доведення плову до повної готовності на пару, щільно накрити кришкою.
• Парити в залежності від сорту рису - від 20 до 30 хв. Перед подачею плов перемішати, покласти гіркою на велике блюдо, зверху покласти м'ясо і кістки, посипати зеленню.
• Подати до плову будь-який салат.
Приємного вам апетиту!!!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: