Загрузка...

Плов рецепт приготування

Плов рецепт приготування
0
0
24 травня
Плов рецепт приготування


Знамените майже у всьому світі страву. Дуже ситне і смачне. І виглядає апетитно. Сьогодні ми будемо готувати плов рецепт приготування якого, як відомо, прийшов до нас з Азії.

Інгредієнти:
• 1 кг яловичини,
• 1 кг. рису,
• 1,5 кг. моркви,
• 3 шт. цибулі,
• 1-2 шт. часнику,
• Сіль і зіра за смаком,
• 350-400 мл соняшникової олії.

Рецепт приготування:
• Цибулю наріжте великими кільцями і викладіть його в посуд,
• Наріжте моркву на довгі брусочки і складіть в ту ж посуд.
• Наріжте м'ясо на великі шматки.
• Поки ріжете, поставте котел розігріватися. Добре прогрійте і налийте в нього масло. Прогрівайте до тих пір, поки не піде сильний дим.
• Масло опустіть цибулю і смажте до коричневого кольору.
• Після цибулі додайте нарізане м'ясо. Але його довго смажити не потрібно. Перемішайте пару раз, щоб м'ясо з усіх боків змінило колір. Тепер додайте моркву.
• Всі ці операції необхідно робити на великому вогні і постійно перемішувати.
• Через 10 хвилин додайте заздалегідь прокип'ячену воду. Вода повинна повністю прикрити всі інгредієнти на 3-4 см. зверху.
• Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Потім додайте сіль і зіру.
• Тепер залиште так тушкуватися на невеликому вогні протягом 40 хвилин.
• Промийте рис і починайте акуратно викладати на нашу зажарку. Вода повинна прикривати рис на 1,5-2 см. Якщо не вистачає води, то долийте її ще. Залиште варитися на середньому вогні, щоб вся вода випарувалася.
• Іноді не забувайте перевертати рис шумівкою.
• Коли вся вода википить, необхідно зібрати рис гіркою і зробити в ній поглиблення. В середину рису покладіть часник.
• Тепер знову додати зіру на сам рис, щоб він був пахучіше.
• Після цього котел закрийте кришкою і залиште нудитися протягом 25-30 хвилин. Коли цей час мине, відкрийте кришку і обережно перемішуйте всі інгредієнти.
• Вийміть м'ясо і часник і покладіть їх окремо.
• Перемішайте дуже ретельно весь плов і укладіть на велику тарілку.
• М'ясо наріжте на маленькі шматочки і прикрасьте їм плов. У середину покладіть часник.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: