Плов рецепт приготування

Плов рецепт приготування
0
0
24 травня
Плов рецепт приготування


Знамените майже у всьому світі страву. Дуже ситне і смачне. І виглядає апетитно. Сьогодні ми будемо готувати плов рецепт приготування якого, як відомо, прийшов до нас з Азії.

Інгредієнти:
• 1 кг яловичини,
• 1 кг. рису,
• 1,5 кг. моркви,
• 3 шт. цибулі,
• 1-2 шт. часнику,
• Сіль і зіра за смаком,
• 350-400 мл соняшникової олії.

Рецепт приготування:
• Цибулю наріжте великими кільцями і викладіть його в посуд,
• Наріжте моркву на довгі брусочки і складіть в ту ж посуд.
• Наріжте м'ясо на великі шматки.
• Поки ріжете, поставте котел розігріватися. Добре прогрійте і налийте в нього масло. Прогрівайте до тих пір, поки не піде сильний дим.
• Масло опустіть цибулю і смажте до коричневого кольору.
• Після цибулі додайте нарізане м'ясо. Але його довго смажити не потрібно. Перемішайте пару раз, щоб м'ясо з усіх боків змінило колір. Тепер додайте моркву.
• Всі ці операції необхідно робити на великому вогні і постійно перемішувати.
• Через 10 хвилин додайте заздалегідь прокип'ячену воду. Вода повинна повністю прикрити всі інгредієнти на 3-4 см. зверху.
• Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Потім додайте сіль і зіру.
• Тепер залиште так тушкуватися на невеликому вогні протягом 40 хвилин.
• Промийте рис і починайте акуратно викладати на нашу зажарку. Вода повинна прикривати рис на 1,5-2 см. Якщо не вистачає води, то долийте її ще. Залиште варитися на середньому вогні, щоб вся вода випарувалася.
• Іноді не забувайте перевертати рис шумівкою.
• Коли вся вода википить, необхідно зібрати рис гіркою і зробити в ній поглиблення. В середину рису покладіть часник.
• Тепер знову додати зіру на сам рис, щоб він був пахучіше.
• Після цього котел закрийте кришкою і залиште нудитися протягом 25-30 хвилин. Коли цей час мине, відкрийте кришку і обережно перемішуйте всі інгредієнти.
• Вийміть м'ясо і часник і покладіть їх окремо.
• Перемішайте дуже ретельно весь плов і укладіть на велику тарілку.
• М'ясо наріжте на маленькі шматочки і прикрасьте їм плов. У середину покладіть часник.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: