Плов по-узбецьки

Плов по-узбецьки


Варіантів приготування узбецького плову досить багато, пропонуємо один з них.
Плов по-узбецьки
+3
0
24 вер
Інгредієнти:
  • Рис - 2ст
  • М\'якоть баранини - 500г
  • Морква - 3шт
  • Цибуля - 1-2шт
  • Баранячий жир - 100г
  • Спеції (зіра, червоний перець, барбарис) - 1ч.л.
  • Сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Рис до приготування заллємо години на 2 в підсоленій воді. Баранину ріжемо шматками, морква шаткуємо соломкою, цибулю ріжемо півкільцями. В казані розігріваємо баранячий жир, опускаємо і обсмажуємо м'ясо, цибулю, моркву, постійно помішуємо. Коли м'ясо обсмажиться до скоринки, наллємо окріп, покладемо сіль і спеції, додамо набряклий добре промитий рис. Рис розрівнюємо по всьому казану, більше плов не перемішуємо. Вода повинна бути приблизно на один сантиметр, варимо при відкритій кришці казана. Коли рис вбере всю рідину, закриваємо казан кришкою, зменшуємо нагрівання плити і витримуємо близько 20хв. Подаємо на великому блюді, викладаємо на нього рис, зверху кладемо шматочки м'яса. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: