Загрузка...

Піца базовий рецепт рецепт з фото

Піца базовий рецепт рецепт з фото


Піца - італійське національне блюдо у вигляді круглої відкритої коржі, покритої в класичному варіанті помідорами і розплавленим сиром (як правило, моцарелла). Для вас базовий рецепт.
Піца базовий рецепт рецепт з фото
+1
0
22 лис
Інгредієнти:
  • Орегано сушений 2-3 шепотки
  • Цукор пісок 20 гр
  • Сіль 30 гр
  • Вода проста 400 мл
  • Молоко коров\'яче 100 мл
  • Олія оливкова 100 мл
  • Базилік свіжий зелений 2 гілочки
  • Дріжджі сирі 35 гр
  • борошно 1 кг
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Італійська піца - це, звичайно, гарне тісто і томатний соус. У піци три життя: 1. Заміс і вистоювання 2. Расфосовка 3. Випічка 1.Замешіваємо тісто, в борошно вливаємо молоко, воду. Додаємо сіль, цукор, масло і дріжджі. Все добре вимішуємо.

  • Крок 2

    Тісто має постояти 1-2 години.

  • Крок 3

    2. Тісто ділимо на 8 частин, скачуємо кульки та викладаємо їх на зручну для вас поверхню, накриваємо рушником і даємо піднятися 30 хв.

  • Крок 4

    3. Для випікання піци нам потрібен томатний соус. Його можна приготувати з томатів у власному соку або зі свіжих помідорів. На помідорах робимо надрізи і заливаємо окропом. Через пару хвилин знімаємо з них шкірку.

  • Крок 5

    Помідори режим дрібно, додаємо орегано, сіль і 50 гр масла, звичайно, олівкового. Соус готовий.

  • Крок 6

    Наша основа: тісто + томатний соус. Укладаємо начинку і випікаємо в ідеалі 2-3 хвилини - за умови, що у вас піч, але в домашніх умовах до 10 хвилин. Духовка повинна бути максимально розпечена.

  • Крок 7

    Піцу готують у багатьох країнах: Італія, Америка, Австралія, Бразилія, в усіх країнах її шалено люблять. От і ми її полюбили. Відомі сорти піци: izza aglio e olio - з гарячим оливковою олією, злегка обсмаженою в ньому часником і орегано Pizza aglio, olio e pomodoro - оливкова олія, часник, орегано і помідори Pizza alla marinara (Марінара) - з помідорами, часником, оливковою олією і орегано (додатково анчоуси, каперси і чорні оливки) Pizza con le cozze - з мідіями, часником, оливковою олією і петрушкою Pizza alle vongole - з венеркамі (двостулкові молюски), помідорами, часником, оливковою олією, петрушкою і орегано Pizza Margherita (Маргарита) - з помідорами , моцарелою (іноді додатково посипається пармезаном), оливковою олією і базиліком. Різновид Маргарити Margherita bianca без помідорів Pizza Napolitana / Napoli («по-неаполітанські») - з помідорами, моцарелою, пармезаном, анчоусами, оливковою олією, орегано і базиліком (справжня піца Наполітана повинна готуватися виключно на дровах) Pizza Regina - з помідорами, моцарелою , печерицями, шинкою, орегано (іноді ще й з чорними оливками) Pizza capricciosa (Капріччоза) - з помідорами, моцарелою, грибами, артишоками, зеленими і чорними оливками Pizza ai quattro formaggi (Чотири сиру) - з чотирма різними сортами сиру Pizza quattro stagioni (Чотири сезони) - загальним інгредієнтом є помідори. Піца розділена на чотири частини, кожна з яких означає одне з часів року: Весна: оливки і артишоки Літо: салямі і чорний перець Осінь: помідори і моцарелла (як Маргарита) Зима: гриби та варені яйця Pizza ai funghi e salsicce (або boscaiola) (Фунги) - з моцарелою, грибами, сосисками, з помідорами або без Pizza Diabola (Дьябола) - гостра піца з пепероні та іншими інгредієнтами Pizza al tonno - з тунцем Pizza ai frutti di mare - з морепродуктами Pizza Hawaii (Гавайська) - з шинкою і ананасом, імовірно американського походження Sicilian pizza (Сицилійська піца) - квадратна, з анчоусами На фото піца Фунги

  • Крок 8

    Піца Дьябола

  • Крок 9

    Піца Регіна

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: