Піца базовий рецепт рецепт з фото

Піца базовий рецепт рецепт з фото


Піца - італійське національне блюдо у вигляді круглої відкритої коржі, покритої в класичному варіанті помідорами і розплавленим сиром (як правило, моцарелла). Для вас базовий рецепт.
Піца базовий рецепт рецепт з фото
+1
0
22 лис
Інгредієнти:
  • Орегано сушений 2-3 шепотки
  • Цукор пісок 20 гр
  • Сіль 30 гр
  • Вода проста 400 мл
  • Молоко коров\'яче 100 мл
  • Олія оливкова 100 мл
  • Базилік свіжий зелений 2 гілочки
  • Дріжджі сирі 35 гр
  • борошно 1 кг
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Італійська піца - це, звичайно, гарне тісто і томатний соус. У піци три життя: 1. Заміс і вистоювання 2. Расфосовка 3. Випічка 1.Замешіваємо тісто, в борошно вливаємо молоко, воду. Додаємо сіль, цукор, масло і дріжджі. Все добре вимішуємо.

  • Крок 2

    Тісто має постояти 1-2 години.

  • Крок 3

    2. Тісто ділимо на 8 частин, скачуємо кульки та викладаємо їх на зручну для вас поверхню, накриваємо рушником і даємо піднятися 30 хв.

  • Крок 4

    3. Для випікання піци нам потрібен томатний соус. Його можна приготувати з томатів у власному соку або зі свіжих помідорів. На помідорах робимо надрізи і заливаємо окропом. Через пару хвилин знімаємо з них шкірку.

  • Крок 5

    Помідори режим дрібно, додаємо орегано, сіль і 50 гр масла, звичайно, олівкового. Соус готовий.

  • Крок 6

    Наша основа: тісто + томатний соус. Укладаємо начинку і випікаємо в ідеалі 2-3 хвилини - за умови, що у вас піч, але в домашніх умовах до 10 хвилин. Духовка повинна бути максимально розпечена.

  • Крок 7

    Піцу готують у багатьох країнах: Італія, Америка, Австралія, Бразилія, в усіх країнах її шалено люблять. От і ми її полюбили. Відомі сорти піци: izza aglio e olio - з гарячим оливковою олією, злегка обсмаженою в ньому часником і орегано Pizza aglio, olio e pomodoro - оливкова олія, часник, орегано і помідори Pizza alla marinara (Марінара) - з помідорами, часником, оливковою олією і орегано (додатково анчоуси, каперси і чорні оливки) Pizza con le cozze - з мідіями, часником, оливковою олією і петрушкою Pizza alle vongole - з венеркамі (двостулкові молюски), помідорами, часником, оливковою олією, петрушкою і орегано Pizza Margherita (Маргарита) - з помідорами , моцарелою (іноді додатково посипається пармезаном), оливковою олією і базиліком. Різновид Маргарити Margherita bianca без помідорів Pizza Napolitana / Napoli («по-неаполітанські») - з помідорами, моцарелою, пармезаном, анчоусами, оливковою олією, орегано і базиліком (справжня піца Наполітана повинна готуватися виключно на дровах) Pizza Regina - з помідорами, моцарелою , печерицями, шинкою, орегано (іноді ще й з чорними оливками) Pizza capricciosa (Капріччоза) - з помідорами, моцарелою, грибами, артишоками, зеленими і чорними оливками Pizza ai quattro formaggi (Чотири сиру) - з чотирма різними сортами сиру Pizza quattro stagioni (Чотири сезони) - загальним інгредієнтом є помідори. Піца розділена на чотири частини, кожна з яких означає одне з часів року: Весна: оливки і артишоки Літо: салямі і чорний перець Осінь: помідори і моцарелла (як Маргарита) Зима: гриби та варені яйця Pizza ai funghi e salsicce (або boscaiola) (Фунги) - з моцарелою, грибами, сосисками, з помідорами або без Pizza Diabola (Дьябола) - гостра піца з пепероні та іншими інгредієнтами Pizza al tonno - з тунцем Pizza ai frutti di mare - з морепродуктами Pizza Hawaii (Гавайська) - з шинкою і ананасом, імовірно американського походження Sicilian pizza (Сицилійська піца) - квадратна, з анчоусами На фото піца Фунги

  • Крок 8

    Піца Дьябола

  • Крок 9

    Піца Регіна

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: