Піца "Капрезе"

Піца "Капрезе"


Піца «Капрезе» готується за рецептом класичного тіста для піци, а мотивом для начинки послужила знаменита італійська закуска «Капрезе». Тісто, запечене до хрусткої скоринки, на ньому соковиті помідори з розплавленої моцарелою з базиліковим маслом, це щось надзвичайно смачне. Справжня італійська піца.
Все вийшло точно за рецептом, але .... Форма у мене була 27 см в діаметрі і все вийшло відмінно, але хотілося б тісто тонший. Так що беріть відразу форму більшого розміру, або готуйте квадратну піцу на великому деку.
Піца "Капрезе"
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • Основа для піци
  • 1,5 склянки борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2/3 склянки теплої води
  • Базиліковим масло
  • 1 пучок базиліка
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. меленого перцю
  • 50 мл оливкової олії
  • Топпінг
  • 250 г моцарели
  • 2-3 помідори
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Всипте в миску просіяне борошно, додайте сіль і сухі дріжджі, перемішайте.

  • Крок 2

    Зробіть в борошні поглиблення, влийте туди оливкову олію і теплу воду. Замісити м'яке тісто.

  • Крок 3

    Викладіть тісто на обробну дошку і вимішуйте тісто 5 хвилин, поки воно не стане гладким, еластичним, але м'яким. На фото я намагалася зобразити, яке м'яке і еластичне вийшло тісто :)) Змастіть миску рослинним маслом, викладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште на 45 хвилин в теплому місці, щоб воно піднялося.

  • Крок 4

    Через 40-45 хвилин, коли тісто збільшиться вдвічі, злегка розімніть його. Духовку нагрійте до 210 ° С. Тісто розкачайте товщиною 5 мм. Форму змастіть маслом. За допомогою качалки перенесіть тісто у форму (або деко) і викладіть його так, щоб вийшли невеликі борти, випікайте 10 хвилин. Коли основа для піци злегка пропечеться, дістаньте її з духовки.

  • Крок 5

    Як приготувати базиліковим масло. Підготуйте дві миски. В одну миску налийте холодну воду з льодом, в іншу покладіть листя базиліка і залийте їх окропом. Через 10 секунд перекладіть листя базиліка у воду з льодом. Потім відіжміть воду з листя, покладіть їх у блендер, додайте подрібнений часник, сіль, мелений перець, оливкова олія і збийте до однорідної маси.

  • Крок 6

    Базиліковим маслом змастіть основу для піци.

  • Крок 7

    Наріжте помідори і моцарелу кружечками.

  • Крок 8

    Викладіть помідори і сир моцарелу на основу з базиліковим маслом, посоліть, поперчіть.

  • Крок 9

    Викладіть помідори і сир моцарелу на основу з базиліковим маслом, посоліть, поперчіть.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: