Загрузка...

Піца "Капрезе"

Піца "Капрезе"


Піца «Капрезе» готується за рецептом класичного тіста для піци, а мотивом для начинки послужила знаменита італійська закуска «Капрезе». Тісто, запечене до хрусткої скоринки, на ньому соковиті помідори з розплавленої моцарелою з базиліковим маслом, це щось надзвичайно смачне. Справжня італійська піца.
Все вийшло точно за рецептом, але .... Форма у мене була 27 см в діаметрі і все вийшло відмінно, але хотілося б тісто тонший. Так що беріть відразу форму більшого розміру, або готуйте квадратну піцу на великому деку.
Піца "Капрезе"
0
0
08 лис
Інгредієнти:
  • Основа для піци
  • 1,5 склянки борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2/3 склянки теплої води
  • Базиліковим масло
  • 1 пучок базиліка
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. меленого перцю
  • 50 мл оливкової олії
  • Топпінг
  • 250 г моцарели
  • 2-3 помідори
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Всипте в миску просіяне борошно, додайте сіль і сухі дріжджі, перемішайте.

  • Крок 2

    Зробіть в борошні поглиблення, влийте туди оливкову олію і теплу воду. Замісити м'яке тісто.

  • Крок 3

    Викладіть тісто на обробну дошку і вимішуйте тісто 5 хвилин, поки воно не стане гладким, еластичним, але м'яким. На фото я намагалася зобразити, яке м'яке і еластичне вийшло тісто :)) Змастіть миску рослинним маслом, викладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште на 45 хвилин в теплому місці, щоб воно піднялося.

  • Крок 4

    Через 40-45 хвилин, коли тісто збільшиться вдвічі, злегка розімніть його. Духовку нагрійте до 210 ° С. Тісто розкачайте товщиною 5 мм. Форму змастіть маслом. За допомогою качалки перенесіть тісто у форму (або деко) і викладіть його так, щоб вийшли невеликі борти, випікайте 10 хвилин. Коли основа для піци злегка пропечеться, дістаньте її з духовки.

  • Крок 5

    Як приготувати базиліковим масло. Підготуйте дві миски. В одну миску налийте холодну воду з льодом, в іншу покладіть листя базиліка і залийте їх окропом. Через 10 секунд перекладіть листя базиліка у воду з льодом. Потім відіжміть воду з листя, покладіть їх у блендер, додайте подрібнений часник, сіль, мелений перець, оливкова олія і збийте до однорідної маси.

  • Крок 6

    Базиліковим маслом змастіть основу для піци.

  • Крок 7

    Наріжте помідори і моцарелу кружечками.

  • Крок 8

    Викладіть помідори і сир моцарелу на основу з базиліковим маслом, посоліть, поперчіть.

  • Крок 9

    Викладіть помідори і сир моцарелу на основу з базиліковим маслом, посоліть, поперчіть.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: