Загрузка...

Тісто для вареників

Тісто для вареників
0
0
19 кві
Тісто для вареників


Тісто для вареників дуже смачний і простий рецепт


Традиційно тісто для вареників готують із пшеничного борошна, води, ще й солі. А ще можна на сироватці з яйцем з гречаного борошна. Багато господинь готують тісто для вареників на кефірі і при цьому додають соду. Деякі використовують для тесту дріжджі. І в тому і в іншому випадку вареники виходять, об'ємними, пишними. Спробуйте приготувати вареники по такому рецепту.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування вареників з печінкою:
Для тіста:
•3 склянки борошна
• 0,5 пачки сухих дріжджів
• 1/3 чайної ложки солі
• 1 чайна ложка цукру
• 1 склянка води
Для фаршу:
• 0,5 кг печінки
• 4 середні цибулини
• 1 столова ложка вершкового масла
• 3 столових ложки рослинної олії
• сіль, перець за смаком
• зелень кріп, петрушка

процес приготування:
• Тісто готуємо точно за рецептом, додатково нічого не додавати, яєць теж не використовуємо.
• Просіяне борошно, сіль, цукор ретельно перемішуємо.
• Дріжджі розводимо у воді і вливаємо в борошно.
• Замішуємо тісто і накриваємо серветкою, і залишаємо на деякий час.
• У цей час готуємо начинку.
• Печінку очищаємо від плівок, нарізати шматочками й обсмажуємо в олії.
• Очищаємо цибулю, подрібнюємо кубиками, частина лука обсмажуємо разом з печінкою.
• Охолоджену печінку пропускаємо через м'ясорубку, додамо сіль, перець, нарізаємо зелень, цибуля, обсмажений і свіжий, і всі ретельно перемішуємо.
• Тісто розгортаємо товщиною 1,5 мл.
• Склянкою вирізаємо кружечки.
• На кожен кружечок викладаємо по 1 чайній ложці приготованого фаршу, краї тіста змащуємо збитим сирим яйцем і добре защипываем.
• Опускаємо вареники в киплячу підсолену воду і варити, поки вареники не сплывут на поверхню.
• Вареники повинні кипіти не більше 7 хвилин.
• Такі вареники можна приготувати на пару, причому готувати по 3 хвилини з кожного боку.
• Для приготування вареників на пару можна використовувати шматок марлі, обв'язавши її навколо каструлі.
• Відварені вареники відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти.
• Поливаємо вершковим маслом, легенько струшуємо, щоб вареники не прилипали один до одного.

Готуємо чудове тісто для вареників без зайвих витрат
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: