Тісто для вареників

Тісто для вареників
0
0
19 кві
Тісто для вареників


Тісто для вареників дуже смачний і простий рецепт


Традиційно тісто для вареників готують із пшеничного борошна, води, ще й солі. А ще можна на сироватці з яйцем з гречаного борошна. Багато господинь готують тісто для вареників на кефірі і при цьому додають соду. Деякі використовують для тесту дріжджі. І в тому і в іншому випадку вареники виходять, об'ємними, пишними. Спробуйте приготувати вареники по такому рецепту.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування вареників з печінкою:
Для тіста:
•3 склянки борошна
• 0,5 пачки сухих дріжджів
• 1/3 чайної ложки солі
• 1 чайна ложка цукру
• 1 склянка води
Для фаршу:
• 0,5 кг печінки
• 4 середні цибулини
• 1 столова ложка вершкового масла
• 3 столових ложки рослинної олії
• сіль, перець за смаком
• зелень кріп, петрушка

процес приготування:
• Тісто готуємо точно за рецептом, додатково нічого не додавати, яєць теж не використовуємо.
• Просіяне борошно, сіль, цукор ретельно перемішуємо.
• Дріжджі розводимо у воді і вливаємо в борошно.
• Замішуємо тісто і накриваємо серветкою, і залишаємо на деякий час.
• У цей час готуємо начинку.
• Печінку очищаємо від плівок, нарізати шматочками й обсмажуємо в олії.
• Очищаємо цибулю, подрібнюємо кубиками, частина лука обсмажуємо разом з печінкою.
• Охолоджену печінку пропускаємо через м'ясорубку, додамо сіль, перець, нарізаємо зелень, цибуля, обсмажений і свіжий, і всі ретельно перемішуємо.
• Тісто розгортаємо товщиною 1,5 мл.
• Склянкою вирізаємо кружечки.
• На кожен кружечок викладаємо по 1 чайній ложці приготованого фаршу, краї тіста змащуємо збитим сирим яйцем і добре защипываем.
• Опускаємо вареники в киплячу підсолену воду і варити, поки вареники не сплывут на поверхню.
• Вареники повинні кипіти не більше 7 хвилин.
• Такі вареники можна приготувати на пару, причому готувати по 3 хвилини з кожного боку.
• Для приготування вареників на пару можна використовувати шматок марлі, обв'язавши її навколо каструлі.
• Відварені вареники відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти.
• Поливаємо вершковим маслом, легенько струшуємо, щоб вареники не прилипали один до одного.

Готуємо чудове тісто для вареників без зайвих витрат
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: