Загрузка...

Вареники з картоплею

Вареники з картоплею
-1
0
19 кві
Вареники з картоплею


Вареники з картоплею дуже смачний і простий рецепт


В Україні вареники готували завжди: на престольні свята, весілля, хрестини. На другий день після весілля дівчата - дружки обов'язково несли вареники молодий на сніданок. І зараз вареники вважаються одним з головних страв. А в моїй родині готувати у вихідні вареники з картоплею стало вже традицією. Та й не тільки з картоплею, а ще можна додати грибочки, з вареною картоплею і м'ясом, лівером, капустою. Яку б начинку не використовували, все одно успіх гарантований.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування вареників з картоплею:
Для тіста:

• 600 г борошна
• 2 яйця
• 250 мл води
Для начинки:
• 1 кг картоплі
• 2 -3 моркви
• 50 г вершкового масла
• зелень кропу або петрушки
• мелений перець, сіль

процес приготування:
•Борошно просіваємо, робимо посередині невелике поглиблення, вибивааємо у нього яйця, і поступово вливаючи воду, замішуємо тісто.
• Тісто має бути не дуже круте.
• Картопля, чистимо від шкірки, відварюємо в підсоленій воді.
• Потім ще гарячої її розминаємо, додати вершкове масло, солимо, перчимо за смаком.
• Цибулю очистити, нарізати маленькими кубиками й обсмажуємо в невеликій кількості рослинної олії до золотистого кольору.
• Змішуємо підсмажену цибулю разом з рослинним маслом, з підготовленим картоплею, ретельно перемішуючи всю начинку.
• Приготоване тісто колисаємось як можна тонше, склянкою вирізаємо кружечки.
• На кружечки по центру викладаємо по 1 чайній ложці начинки, складаємо вдвічі і защипываем.
• У киплячу солону воду всипаємо вареники і варити до готовності 5 -6 хвилин.
• Вареники можна вважати готовими, коли вони протягом цього часу спливуть на поверхню води.
• Зварені вареники дістаємо шумівкою, викладаємо в друшляк і даємо воді стекти.
• Потім перекладаємо їх в глибоку ємність, поливаємо розтопленим вершковим маслом, струшуємо трохи, щоб вони рівномірно помазались маслом.
• Подаємо в гарячому вигляді.
• До вареників подаємо сметану. Можна змішати вершкове масло зі сметаною і полити цією сумішшю вареники.

Готуємо самі вареники з картоплею без витрат
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: