Вареники з картоплею

Вареники з картоплею
-1
0
19 кві
Вареники з картоплею


Вареники з картоплею дуже смачний і простий рецепт


В Україні вареники готували завжди: на престольні свята, весілля, хрестини. На другий день після весілля дівчата - дружки обов'язково несли вареники молодий на сніданок. І зараз вареники вважаються одним з головних страв. А в моїй родині готувати у вихідні вареники з картоплею стало вже традицією. Та й не тільки з картоплею, а ще можна додати грибочки, з вареною картоплею і м'ясом, лівером, капустою. Яку б начинку не використовували, все одно успіх гарантований.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування вареників з картоплею:
Для тіста:

• 600 г борошна
• 2 яйця
• 250 мл води
Для начинки:
• 1 кг картоплі
• 2 -3 моркви
• 50 г вершкового масла
• зелень кропу або петрушки
• мелений перець, сіль

процес приготування:
•Борошно просіваємо, робимо посередині невелике поглиблення, вибивааємо у нього яйця, і поступово вливаючи воду, замішуємо тісто.
• Тісто має бути не дуже круте.
• Картопля, чистимо від шкірки, відварюємо в підсоленій воді.
• Потім ще гарячої її розминаємо, додати вершкове масло, солимо, перчимо за смаком.
• Цибулю очистити, нарізати маленькими кубиками й обсмажуємо в невеликій кількості рослинної олії до золотистого кольору.
• Змішуємо підсмажену цибулю разом з рослинним маслом, з підготовленим картоплею, ретельно перемішуючи всю начинку.
• Приготоване тісто колисаємось як можна тонше, склянкою вирізаємо кружечки.
• На кружечки по центру викладаємо по 1 чайній ложці начинки, складаємо вдвічі і защипываем.
• У киплячу солону воду всипаємо вареники і варити до готовності 5 -6 хвилин.
• Вареники можна вважати готовими, коли вони протягом цього часу спливуть на поверхню води.
• Зварені вареники дістаємо шумівкою, викладаємо в друшляк і даємо воді стекти.
• Потім перекладаємо їх в глибоку ємність, поливаємо розтопленим вершковим маслом, струшуємо трохи, щоб вони рівномірно помазались маслом.
• Подаємо в гарячому вигляді.
• До вареників подаємо сметану. Можна змішати вершкове масло зі сметаною і полити цією сумішшю вареники.

Готуємо самі вареники з картоплею без витрат
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: