Рецепти з фото і відео

Манти

Манти
0
0
18 кві
Манти


Манти дуже смачний рецепт



Першими готувати манти стали китайці. У китайців вони називаються завертишами або баоцзи. Класичні манти готують з прісного тіста. Це тісто дуже тонка, але іноді люди експериментують і використовують дріжджове тісто. Начинку для них можна робити що завгодно, додаючи спеції на свій смак. Хороші господині навчилися готувати манти з м'ясної, картопляної, гарбузової і навіть сирною начинкою. Спільне у цих страв тільки спосіб приготування. Манти готують у спеціальній каструлі, яку назвали мантоваркой. Це багаторівнева каструля з отворами для пари. Також для приготування цієї страви можна використовувати пароварку. Для того щоб приготувати манти необхідно брати борошно 1 і 2 сорту, тоді тісто вийде тонке і не буде рватися. Пропорції води і борошна краще брати 1:2, тоді тісто буде еластичним. Манти можуть бути різноманітних форм: круглі, квадратні і навіть трикутні. Начинку для них подрібнюють з допомогою ножа, так м'ясо для начинки вийде соковитіше. До речі, для приготування начинки можна змішувати кілька видів м'яса. Обов'язково додавати в манти шматочки жиру, так вони вийдуть соковитими. Ріпчасту цибулю теж додасть цієї страви приємний смак і соковитість. Обов'язково додавати в манти картопля, він допоможе мантам не порватися. Звичайно, будь-який азіатське страва не обходиться без різних запашних спецій. Зіра, часник, червоний і чорний перець, кмин - це ідеальні приправи для приготування такого смачної страви, як манти.
Манти з картоплею.

Необхідні інгредієнти:
Для тіста:
• 350 грам пшеничного борошна
• 150 грам води
• десять грам рослинного масла
• Сіль за смаком
Для фаршу:
• 800 г картоплі
• 100 грам свинячого сала
• Чотири цибулини
• Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування страви:
• Змішайте воду, борошно та сіль і замісіть тісто. Накрийте тісто і залиште на кілька хвилин відпочити
• Поки настоюється тісто готуємо фарш. Картопля, цибуля ріжемо кубиками середніми
• Додаємо в овочі сало і приправляємо спеціями
• Тепер готуємо самі манти. Тісто розгортаємо в тонкий пласт й нарізаємо на квадрати. На кожен квадрат викладаємо трохи фаршу і формуємо манти
• Манти викласти в мантоварку, змащену маслом і варити манти протягом 30 хвилин.

Готуємо будинку дуже смачні манти з картоплею рецепт приготування дуже простий
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: