Загрузка...

Пельменні секрети рецепт з фото

Пельменні секрети рецепт з фото


Ця страва завжди викликає у мене відчуття домашнього затишку і великої родини. У нас було заведено куховарити пельмені по святах і для мене, це завжди було певним ритуалом.
Пельменні секрети рецепт з фото
0
0
25 лис
Інгредієнти:
  • Соус соєвий 1.0 ст.л.
  • Крупа манна 1.0 ч.л
  • Яйце куряче 3.0 шт
  • Борошно пшеничне 1.0 кг
  • Перець чорний мелений 1.0 ч.л
  • Цибуля ріпчаста 6.0 шт
  • М\'якоть свиняча 1.0 кг
  • Яловича вирізка 1.0 кг
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Зараз, слово пельмені у більшості населення, викликає асоціацію з різнокольоровими пачками різних найменувань і чимось, смутно нагадує справжні російські пельмені. Мені сумно від цього. Але впевнена, що деякі родини досі надають пельменів більше значення, ніж просто їжа. Зараз це блюдо не частий гість у нашій сім'ї, з причини нескінченного контролю за своєю вагою, і вагою домочадців. Але якщо я знаю, що приїжджає рідня або Новий Рік на носі, в планах завжди пельмені. Кожна сім'я з покоління в покоління, має свої секрети приготування тіста і фаршу, також і форма може бути абсолютно різна. У моїй родині пельмені не тільки ліпили, а й «писали». Як же я (будучи малятком) була горда, коли мама мені доручала «писати» пельмені. І звичайно «почерк» був корявий, але я завжди чула тільки похвалу. З роками, здавалося, немає мені рівних в «писанині" пельменів, а в дорослому житті ці жваві рухи пальцями, викликали у моїх чоловіків якийсь трепет і захоплення. Я мовчу вже про те, що без стогону мої пельмені ще ніхто не їв. Я готую пельмені трьох різновидів: «Сибірські» (спадщина моєї сім'ї) - великі і «писані»

  • Крок 2

    «На один кусь» (спадщину родини чоловіка) - невеликі пельмені, схожі на вухо.

  • Крок 3

    І «Золота середина» (спадщина двох сімей об'єднане воєдино) - форма «Сибірських» (писані) і розмір «На один кусь».

  • Крок 4

    Які я буду куховарити пельмені, залежить від настрою. Хоча, ПЕРШИЙ і найважливіший секрет: якщо вам лінь і зовсім немає настрою, краще відмовитися від куховаріння. У кожному зліпленому з любов'ю Пельмешка, є частка вашої душі, енергетика передається йому через ваші пальчики. Я люблю слухати улюблені пісні або дивитися який-небудь цікавий фільм під час ліплення. Коли розкочують тісто, завжди мугикаю пісеньки. Я взагалі часто наспівую, коли готую. Отже, приступимо до справи .... ТІСТО:

  • Крок 5

    Я замішую його так, як навчила мати. Інших способів не знаю. Просіяне борошно засинаю гіркою, роблю в середині воронку і додаю 3 сільських яйця, сіль, щіпку манки.

  • Крок 6

    Все це справа починаю ворушити, поступово забираючи борошно по всьому колу від країв до середини, додаю звичайну (у мене джерельна) холодну воду. Тісто замішуємо до такої міри, щоб не приставало до рук. Коли вам здається, що тісто готове, натисніть на нього пальцем, улоговинка повинна зникнути відразу після того, як ви прибрали палець. Після замісу колобок тесту накрити харчовою плівкою і залишити в спокої на 20-30 хв. За цей час набухає клейковина, тісто робиться еластичним і легше розкочується. У чому ж тут фішка? А) Манка (ось ця невелика щіпка манки ніколи не дасть вашим пельменів розваритися) Б) Яйця (додадуть тесту гарний жовтуватий відлив і пружність)

  • Крок 7

    Розкочую строго дерев'яною качалкою. У дерева взагалі, особлива енергетика. Тому його зіткнення з тестом, теж виконує свою роль. Я противник пляшок і всякої підручній нісенітницю. У мене до цих пір дерев'яна толкушка для пюре (за наявності блендера). І повірте, мужики мої відразу помітять підступ, якщо я зроблю пюре блендером, а не товкачем. Кажуть, воно мертве і не смачне. А це щось значить, на мій погляд.

  • Крок 8

    Для вирізання кружечків, використовую спеціальне пристосування. Ніяких склянок! Тісто тонке не роблю, просто не сприймаю. Воно повинно бути і не тонке і не товсте.

  • Крок 9

    Поговоримо про фарші? Одного разу, я була свідком прокрутки фаршу в їдальні. «Візьми боже, що нікуди не гоже». Якщо ви хочете, щоб від ваших пельменів дійсно стогнали, то купуємо тільки добірне м'ясо. Не важливо, яке м'ясо ви віддасте перевагу, в моєму випадку це завжди вирізка. Яловичина і свинина, у співвідношенні 50/50.

  • Крок 10

    Також, на мою фарш завжди йде ріпчасту цибулю. У чому фішка? А) Щоб фарш був соковитим і всередині пельменя був сік, в нього потрібно полити крижаної води (хтось ллє молоко, додає сметану, я пробувала заради цікавості всі способи, але ніщо не додало фаршу такий соковитості, як просто крижана вода) Б) Соєвий соус (це моє особисте відкриття, спробувавши раз, я завжди додаю невелику кількість у фарш) надає фаршу неповторний аромат і смак. В) Приправи (зазвичай люди уникають приправ у фарші, я ж навпаки. Це ж таке розмаїття смаків і запахів). З улюблених: хмелі-сунелі, обов'язково в млин чорний перець горошком. Дуже люблю приправи з ринків (вже не знаю, які національності точно ними торгують). Г) ПЕРШ, ніж ліпити пельмені, фарш трохи підморожують. Так, щоб можна було взяти ложкою і ліпити. Він повинен бути дуже охолоджений.

  • Крок 11

    БУЛЬЙОН: Мої домочадці люблять пельмені з бульйоном. Бульйон може бути просто, підсоленою водою з лавровим листком і перцем, а може бути і грибний (я пробувала з білими грибами). Є й маса інших варіантів, але я використовую тільки ці. КІЛЬКІСТЬ: Готую завжди сотнями. Просто забиваю доверху морозильну камеру і все. Дуже актуально в новорічні свята, коли в будь-який момент може нагрянути натовп гостей. А це блюдо, люблять всі наші знайомі без винятку. А ще краще, коли вся родина збирається, і за розмовами морозилка заповнюється непомітно. Тільки тісто встигаю місити, а й фотографувати теж. ВАЖЛИВО: У тісто для локшини і пельменів не рекомендується вводити молоко: бульйон каламутніє, а вироби швидко розварюються. Якщо тісто для пельменів покласти в поліетиленовий пакет і залишити на столі або в холодильнику на 1 годину, воно стане еластичнішою, і буде добре розкочуватися. Якщо при варінні пельменів частина їх прилипла до дна посуду і не спливає на поверхню, треба обережно підчепити їх шумівкою, і вони спливуть. Однак це не завжди означає, що пельмені готові. Треба пам'ятати, що тривалість варіння пельменів при слабкому кипінні 5-7 хвилин (з моменту, коли вода повторно закипить після закладки в неї пельменів). PS Я не в якому разі не нав'язую комусь свої рецепти. У більшості випадків вони передаються у спадок від матерів і бабусь. Але може, є люди у яких щось не виходить. Є і молоді господині, які лише вчаться готувати. Та й просто, на мій погляд, всякі секретик, це здорово. СМАЧНОГО ВАМ і ВАШИМ домочадців!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: