Загрузка...

Вареники з курячою печінкою і сердечками

Вареники з курячою печінкою і сердечками


Найпопулярніша страва з борошна, яке найчастіше готують на Україну - це вареники. У наше століття, коли катастрофічно не вистачає вільного часу, молоді працюючі господині, зітхнувши читають такі рецепти. Але варто один раз спробувати приготувати, і ви побачите, скільки переваг у цьому блюді. По-перше: ситно і економно, по-друге - можна витратити пару годин на приготування, потім заховати їх у морозильнику, діставати у міру потреби і радіти швидкому обіду ;), а найголовніше, ваші вареники без усяких «незрозумілих» добавок. Рецептів приготування тіста для вареників є кілька варіантів: холодний і теплової спосіб; на воді, молоці і кефірі. Якщо необхідно зберігати тісто для вареників тривалий час, борошно заливають холодною водою (молоком), щоб довше утримувати вологу. Як приготувати класичне тісто для вареників? Таке тісто можна тонко розкачати і воно підійде до будь м'ясної начинці. Слідкуйте, щоб у фарші не було грубих шматочків, які можуть порвати тісто.
Вареники з курячою печінкою і сердечками
0
0
12 лис
Інгредієнти:
  • 3 склянки пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 склянки води
  • 2 ст. л. рослинної олії без запаху
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 500 г курячих сердечок
  • 400 г курячої печінки
  • рослинне масло
  • сіль
  • перець
  • 100 г сала або рослинне масло
  • 1 велика цибулина
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У велику миску насипте борошно гіркою, зробіть в борошні поглиблення, додайте яйце, змішане з водою, сіль, рослинне масло і вимішуйте, поки тісто не стане гладким, еластичним. При замішуванні намагайтеся сильно не натискати, щоб тісто не було жорстким, так як воно буде важко розкочуватися. Коли тісто стане однорідним, накрийте його рушником або харчовою плівкою, залиште на півгодини для визрівання.

  • Крок 2

    Цибулю очистіть, дрібно наріжте, а моркву натріть на крупній тертці. Курячі сердечка і печінка вимийте, обсушіть і наріжте шматочками.

  • Крок 3

    На сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте до нього терту моркву і тушкуйте їх до готовності.

  • Крок 4

    До овочів додайте печінку і сердечка, тушкуйте до готовності, посоліть, поперчіть, подрібніть блендером або в м'ясорубці. Фарш має бути консистенції паштету, що не розсипатися, але і не дуже мокрим.

  • Крок 5

    Відокремте половину або 1/3 частину тіста і тонко його розкачайте. Склянкою виріжте гуртки, на середину кожного кружечка покладіть начинку, з'єднайте два протилежних кінця, потім пальцями стисніть краї вареника. Щоб краї вареника краще зліпилися, змастіть їх пензликом, змоченим у воді. Вареники викладайте на поверхню присипану борошном.

  • Крок 6

    У широкій каструлі закип'ятіть воду, підсолити її і опустіть в неї вареники. Через 5-7 хвилин, коли вареники спливуть, вийміть їх шумівкою і викладіть в тарілку.

  • Крок 7

    Сало наріжте дрібними шматочками, викладіть на сковороду і коли почне витоплювати жир, додайте нарізаний кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю, обсмажте його до золотистого кольору. При подачі вареники посипте салом і цибулею. Якщо вареники охололи, викладіть їх в сковороду і прогрійте разом з салом і цибулею.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: