Тефтелі рецепт приготування

Тефтелі рецепт приготування


Традиційно тефтелі готуються з м'ясного фаршу і рису. Але може бути, варто трохи відступити, адже тефтелі, рецепт приготування може бути дещо іншим. Цілком можна обійтися без рису.
Тефтелі рецепт приготування
+4
0
17 січ
Інгредієнти:
  • Свинина 450 г;
  • Яйце 1 шт.;
  • Томатна паста 3 ст.л. (або 2 стиглих помідора);
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Часник 1 зубчик;
  • Сіль;
  • Цукор;
  • Рослинна олія 2 ст.л.;
  • Панірувальні сухарі 2 ст.л.;
  • Мелений чорний перець;
  • Лавровий лист 2 шт;
  • Перець духмяний (горошок) 8 шт.;
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Необхідно м'ясо перекрутити через м'ясорубку, потім додати сіль, перець чорний мелений, яйце і панірувальні сухарі. Все це слід добре перемішати, щоб м'ясо ввібрало в себе аромати спецій.

  • Крок 2

    Далі з м'ясного фаршу руками треба сформувати невеликі кульки і залишити їх трохи постояти.

  • Крок 3

    Потім готові тюфтельки потрібно обсмажити на сковороді. Смажити треба з усіх боків і на швидкому вогні, обов'язково до рум'яної скоринки.

  • Крок 4

    Після обжарювання їх слід перекласти в маленьку каструльку.

  • Крок 5

    Далі, на сковорідці потрібно розтопити вершкове масло, викласти до нього дрібно нарізану цибулю і обсмажити його на невеликому вогні.

  • Крок 6

    Коли цибуля набуде рум'янець, до нього потрібно буде додати подрібнений часник, помідори, попередньо очищені від шкірки (або томатну пасту), сіль, цукор за вашим смаком, 8 горошин запашного перцю і залити все це 5 столовими ложками води.

  • Крок 7

    Потім отриманий соус слід довести до кипіння.

  • Крок 8

    Коли соус буде готовий, його треба вилити в каструльку до тефтелі. Потім покласти туди ж лавровий листочок, накрити каструльку кришкою і тушкувати тефтелі на маленькому вогні протягом приблизно 30-40 хвилин після закипання маси.

  • Крок 9

    До тефтелі добре підійде гарнір з рису. Також можна зробити салат зі свіжих помідорів, огірків, часнику і зелені.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: