Загрузка...

Як приготувати шашлик з баранини

Як приготувати шашлик з баранини


У теплу пору року ніяк не можна обійтися без шашлика. Це дуже смачно і ситно. Зараз розповім вам як приготувати шашлик з баранини. За цим рецептом він виходить ароматним і соковитим.
Як приготувати шашлик з баранини
+4
0
17 гру
Інгредієнти:
  • 1 кг 800 г баранини
  • 3 цибулини
  • 50 г соняшникової олії
  • 50 г лимонного соку
  • 0,3 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. солі
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    М'ясо наріжте невеликими шматками. Їх розмір визначте на око, аби зручно було нанизувати на шампури. Якщо на м'ясі є жилки або жир, обріжте їх. Шматки м'яса покладіть в каструлю.

  • Крок 2

    Цибулю очистіть. Одну цибулину подрібніть (щоб було більше соку в маринаді), а інші дві поріжте кільцями, їх посмажимо після м'яса.

  • Крок 3

    Готуємо маринад. У невеликій посудині змішуємо лимонний сік, олія, перець і сіль. Всі інгредієнти добре перемішайте і вилийте в м'ясо.

  • Крок 4

    М'ясо з маринадом ще раз перемішайте, щоб знайти однорідність, накрийте кришкою і залиште маринуватися на 3 години. Раз в 30 хвилин перемішуйте. В холодильник ставити не потрібно.

  • Крок 5

    Робимо жар для шашликів. Для цієї мети можна використовувати дрова або вугілля. Промариновані шматки м'яса нанизуємо на шампури і рівномірно розподіляємо.

  • Крок 6

    Шампури кладемо над вугіллям і уважно стежимо за приготуванням м'яса. Воно повинно обсмажуватися рівномірно. Вчасно крутите шампури над жаром.

  • Крок 7

    Вогонь спалахувати не повинен, інакше м'ясо може обгоріти. Готовий шашлик повинен бути соковитим, рум'яним і прожареним. Коли переконаєтеся, що шашлики готові, зніміть їх з шампурів в миску і надіньте цибулю кільцями. Обсмажте його так само. Їсти шашлички бажано зі свіжими огірками та помідорами. Головне, щоб була приємна вам компанія. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: