Загрузка...

Шашлик в духовці рецепт з фото

Шашлик в духовці рецепт з фото


Дуже хочеться шашлику. Але на вулиці - тріскучі морози, приготувати на мангалі можна, але аж надто холодно. Вихід є - зробимо шашлик будинку, в духовці. Рецептів його приготування багато, я поділюся своїм варіантом.
Шашлик в духовці рецепт з фото
+6
0
21 лис
Інгредієнти:
  • Свинина м\'якоть 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 0,5 кг
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Ідеальний шашлик, на мою думку, виходить з ошийка. Зазвичай цю частину туші ми і купуємо для шашлику. Однак цього разу, коли я замовила ошийок, мені передзвонили зі складу та сказали, що ошийка немає, але є чудовий задочек (яблучко). Робити нема чого - беру, буду експериментувати. Тут же, на своє виправдання, згадала слова знайомого шашличника-кавказця, який мені говорив: "Олечка, зірка моя, немає поганого м'яса, є поганий шашличник!")))) Значить, м'ясо нарізаємо на стандартні шматочки, я люблю шматочки середнього розміру .

  • Крок 2

    М'ясо я склала в миску, посолити (зазвичай я солю перед самим нанизуванням на шампур, але тут інший випадок), поперчити. Потім розсудливість взяло гору, і я зупинилася, вирішила, що більше ніяких спецій використовувати не буду. А Ви можете взяти будь-які, які підходять для шашлику, приправи за своїм смаком. Крім цього, я нарізала 2 очищені цибулини, додала їх до м'яса і добре все разом пом'яла (як каже Свєта - "пожамкать" - класне слово, прямо образ перед очима з'являється ).

  • Крок 3

    Всі поширені в інеті подібні рецепти рекомендують після цього етапу залишити м'ясо маринуватися на 2 години. Але я вирішила інакше: "Експеримент - так експеримент! Я ж завжди мариную м'ясо для шашлику в кефірі, значить, нехай і зараз буде кефір". Щедрою рукою налила в миску кефір, все перемішала і залишила м'ясо маринуватися. Правду сказати, вільних 2:00 у мене не було, тому вже через 1,5 години я почала готувати. Поки м'ясо маринується, часу дарма не втрачаємо. Залишковий цибулю нарізаємо півкільцями і маринуємо. Приготуйте свій улюблений маринад, я ж використовувала сіль і цукор за смаком, а яблучний оцет розвела окропом (можна було окремо обшпарити окропом цибулю, щоб прибрати гіркоту).

  • Крок 4

    Розігріваємо духовку (або аерогриль) до 250 градусів. На дно рукава для запікання викладаємо шар маринованої цибулі, поверх нього розподіляємо м'ясо. Рукав скріплюємо затискачами. При бажанні можна в декількох місцях рукав проколоти. І відправляємо запікатися. Зазвичай радять 1 годину, але у мене м'ясо до готовності запікалося 1 годину і 20 хвилин (можливо, це пов'язано з тим, що замість ошийка я використовувала задок). За 10 хвилин до кінця приготування я відкрила рукав, щоб м'ясо підсмажилося, як справжній шашлик ))))

  • Крок 5

    Оскільки вже всі домашки дуже хотіли м'яса, я ніяк особливо шашлик НЕ прикрашала для подачі на стіл. Просто переклала на велику тарілку. А соус подала окремо. Шашлик нам дуже сподобався! Правда! Ймовірно, секрет у тому, що м'ясо запікається з маринованою цибулею. А може, в тому, що рукав для запікання творить чудеса. У кожному разі, м'ясо, приготоване за цим рецептом, - відмінна альтернатива шашлику на мангалі.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: