Шашлик в духовці рецепт з фото

Шашлик в духовці рецепт з фото


Дуже хочеться шашлику. Але на вулиці - тріскучі морози, приготувати на мангалі можна, але аж надто холодно. Вихід є - зробимо шашлик будинку, в духовці. Рецептів його приготування багато, я поділюся своїм варіантом.
Шашлик в духовці рецепт з фото
+8
0
21 лис
Інгредієнти:
  • Свинина м\'якоть 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 0,5 кг
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Ідеальний шашлик, на мою думку, виходить з ошийка. Зазвичай цю частину туші ми і купуємо для шашлику. Однак цього разу, коли я замовила ошийок, мені передзвонили зі складу та сказали, що ошийка немає, але є чудовий задочек (яблучко). Робити нема чого - беру, буду експериментувати. Тут же, на своє виправдання, згадала слова знайомого шашличника-кавказця, який мені говорив: "Олечка, зірка моя, немає поганого м'яса, є поганий шашличник!")))) Значить, м'ясо нарізаємо на стандартні шматочки, я люблю шматочки середнього розміру .

  • Крок 2

    М'ясо я склала в миску, посолити (зазвичай я солю перед самим нанизуванням на шампур, але тут інший випадок), поперчити. Потім розсудливість взяло гору, і я зупинилася, вирішила, що більше ніяких спецій використовувати не буду. А Ви можете взяти будь-які, які підходять для шашлику, приправи за своїм смаком. Крім цього, я нарізала 2 очищені цибулини, додала їх до м'яса і добре все разом пом'яла (як каже Свєта - "пожамкать" - класне слово, прямо образ перед очима з'являється ).

  • Крок 3

    Всі поширені в інеті подібні рецепти рекомендують після цього етапу залишити м'ясо маринуватися на 2 години. Але я вирішила інакше: "Експеримент - так експеримент! Я ж завжди мариную м'ясо для шашлику в кефірі, значить, нехай і зараз буде кефір". Щедрою рукою налила в миску кефір, все перемішала і залишила м'ясо маринуватися. Правду сказати, вільних 2:00 у мене не було, тому вже через 1,5 години я почала готувати. Поки м'ясо маринується, часу дарма не втрачаємо. Залишковий цибулю нарізаємо півкільцями і маринуємо. Приготуйте свій улюблений маринад, я ж використовувала сіль і цукор за смаком, а яблучний оцет розвела окропом (можна було окремо обшпарити окропом цибулю, щоб прибрати гіркоту).

  • Крок 4

    Розігріваємо духовку (або аерогриль) до 250 градусів. На дно рукава для запікання викладаємо шар маринованої цибулі, поверх нього розподіляємо м'ясо. Рукав скріплюємо затискачами. При бажанні можна в декількох місцях рукав проколоти. І відправляємо запікатися. Зазвичай радять 1 годину, але у мене м'ясо до готовності запікалося 1 годину і 20 хвилин (можливо, це пов'язано з тим, що замість ошийка я використовувала задок). За 10 хвилин до кінця приготування я відкрила рукав, щоб м'ясо підсмажилося, як справжній шашлик ))))

  • Крок 5

    Оскільки вже всі домашки дуже хотіли м'яса, я ніяк особливо шашлик НЕ прикрашала для подачі на стіл. Просто переклала на велику тарілку. А соус подала окремо. Шашлик нам дуже сподобався! Правда! Ймовірно, секрет у тому, що м'ясо запікається з маринованою цибулею. А може, в тому, що рукав для запікання творить чудеса. У кожному разі, м'ясо, приготоване за цим рецептом, - відмінна альтернатива шашлику на мангалі.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: