Загрузка...

Запечена свинина рецепт з фото

Запечена свинина рецепт з фото


Запечена свинина - це завжди свято. Що може бути смачніше, ніж м'ясо, запечене великим шматком?! Сьогодні я пропоную Вам запекти свинину з сиром і помідорами.
Запечена свинина рецепт з фото
+1
0
21 лис
Інгредієнти:
  • Свиняча шия 1 кг
  • Сир твердих сортів 200 г
  • Помідори червоні 2-3 шт.
  • Майонез 2 ст.л.
  • Гірчиця 2 ст.л.
  • Хрін столовий 1-2 ст.л.
  • Сіль, суміш перців за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для того, щоб вийшла смачна запечена свинина, насамперед, потрібно вибрати правильне м'ясо. На мій смак, краще взяти шматок свинячої шиї вагою 1-1,2 кг. В ідеалі, м'ясо повинно бути охолодженим, не знайомим з морозилкою) Однак, якщо Ви купили свинину заздалегідь, то обов'язково не полінуйтеся і разморозьте м'ясо правильно (читай - повільно ). За цим рецептом свинину можна запікати з будь-якими наповнювачами. Сьогодні я використовувала твердий сир (краще вибирати сорти, які добре плавляться) і свіжі помідори.

  • Крок 2

    Свинину добре миємо, обсушуємо паперовими або полотняними рушниками та надрізаємо книжкою. Так називають спеціальний спосіб нарізки - надрізаємо скибочки м'яса не до кінця, формуючи як би сторінки книги. Тепер м'ясо потрібно замаринувати. Ви можете використовувати свій улюблений маринад. У мене в даному випадку класичний варіант - майонез з гірчицею, сіллю і перцем. Однак, мені захотілося якоїсь пікантності, і я додала в соус хрін. Тепер шкодую, що мало) Потрібно було сміливіше додавати побільше хріну.

  • Крок 3

    М'ясо ретельно змащуючи соусом, загортаємо в подвійний шар фольги і відправляємо в холодильник на 6 годин. Звичайно, час можна змінювати - зменшуючи або збільшуючи. Тут потрібно зауважити, що коли я таке ж м'ясо готувала з курагою і чорносливом, то маринувала я свинину відразу з начинкою. А сьогодні я порахувала зайвим маринувати ще й сир з помідорами). Тому після того, як м'ясо промаринувалося, я дістала його з холодильника, між сторінок "книжки" виклала скибочки сиру і помідорів. Знову щільно загорнула у фольгу і відправила запікатися при температурі 200-220 градусів. Запікати м'ясо можна в духовці, можна в аерогрилі. Часу на приготування знадобиться небагато - близько 1 години, адже свинина попередньо маринувалася. У мене був шматок м'яса близько 1,2 кг, його я запікала 1 годину 15 хвилин. Потім акуратно розкрила фольгу і залишила ще підрум'янитись на 15-20 хвилин, трохи зменшивши температуру.

  • Крок 4

    Запечену свинину ефектно подавати цілим шматком, нарізаючи м'ясо на порції прямо на загальному блюді. Я на багато свят запікаю таким чином свинину. І не було жодного разу, щоб м'ясо не вдалося. Це дуже смачно! Спробуйте приготувати, і Ви не розчаруєтеся! Приємного Вам апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: