Запечена свинина рецепт з фото

Запечена свинина рецепт з фото


Запечена свинина - це завжди свято. Що може бути смачніше, ніж м'ясо, запечене великим шматком?! Сьогодні я пропоную Вам запекти свинину з сиром і помідорами.
Запечена свинина рецепт з фото
+2
0
21 лис
Інгредієнти:
  • Свиняча шия 1 кг
  • Сир твердих сортів 200 г
  • Помідори червоні 2-3 шт.
  • Майонез 2 ст.л.
  • Гірчиця 2 ст.л.
  • Хрін столовий 1-2 ст.л.
  • Сіль, суміш перців за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для того, щоб вийшла смачна запечена свинина, насамперед, потрібно вибрати правильне м'ясо. На мій смак, краще взяти шматок свинячої шиї вагою 1-1,2 кг. В ідеалі, м'ясо повинно бути охолодженим, не знайомим з морозилкою) Однак, якщо Ви купили свинину заздалегідь, то обов'язково не полінуйтеся і разморозьте м'ясо правильно (читай - повільно ). За цим рецептом свинину можна запікати з будь-якими наповнювачами. Сьогодні я використовувала твердий сир (краще вибирати сорти, які добре плавляться) і свіжі помідори.

  • Крок 2

    Свинину добре миємо, обсушуємо паперовими або полотняними рушниками та надрізаємо книжкою. Так називають спеціальний спосіб нарізки - надрізаємо скибочки м'яса не до кінця, формуючи як би сторінки книги. Тепер м'ясо потрібно замаринувати. Ви можете використовувати свій улюблений маринад. У мене в даному випадку класичний варіант - майонез з гірчицею, сіллю і перцем. Однак, мені захотілося якоїсь пікантності, і я додала в соус хрін. Тепер шкодую, що мало) Потрібно було сміливіше додавати побільше хріну.

  • Крок 3

    М'ясо ретельно змащуючи соусом, загортаємо в подвійний шар фольги і відправляємо в холодильник на 6 годин. Звичайно, час можна змінювати - зменшуючи або збільшуючи. Тут потрібно зауважити, що коли я таке ж м'ясо готувала з курагою і чорносливом, то маринувала я свинину відразу з начинкою. А сьогодні я порахувала зайвим маринувати ще й сир з помідорами). Тому після того, як м'ясо промаринувалося, я дістала його з холодильника, між сторінок "книжки" виклала скибочки сиру і помідорів. Знову щільно загорнула у фольгу і відправила запікатися при температурі 200-220 градусів. Запікати м'ясо можна в духовці, можна в аерогрилі. Часу на приготування знадобиться небагато - близько 1 години, адже свинина попередньо маринувалася. У мене був шматок м'яса близько 1,2 кг, його я запікала 1 годину 15 хвилин. Потім акуратно розкрила фольгу і залишила ще підрум'янитись на 15-20 хвилин, трохи зменшивши температуру.

  • Крок 4

    Запечену свинину ефектно подавати цілим шматком, нарізаючи м'ясо на порції прямо на загальному блюді. Я на багато свят запікаю таким чином свинину. І не було жодного разу, щоб м'ясо не вдалося. Це дуже смачно! Спробуйте приготувати, і Ви не розчаруєтеся! Приємного Вам апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: