Шурпа з баранини рецепт з фото

Шурпа з баранини рецепт з фото


Шурпа з баранини до нас прийшла зі Сходу. Чи не складний у приготуванні, головне - терпіння. Пропоную вам рецепт з фото шурпи з баранини.
Шурпа з баранини рецепт з фото
-1
0
12 лис
Інгредієнти:
  • Баранина шийка 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Перець солодкий червоний 1 шт
  • Морква 2 шт
  • Картопля 6 шт
  • Часник часточки 2 шт
  • Кінза 10 г
  • Кріп 10 г
  • Помідор свіжий 2 шт
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Трохи розповім про це супі - шурпа. Я його готувала в перший раз і виділила кілька пунктів, без яких суп не вийде. У шурпі що головне? Бульйон повинен бути прозорим! Які овочі ви будете використовувати? Є основні + ваші улюблені. З приводу м'яса. Справжня шурпа готується на баранині. Але читаючи різні рецепти та коментарі до них, я помітила: готують з баранини, яловичини, свинини, курки. Шурпа готується дуже довго - близько 8 годин. Таке тривале приготування просто необхідно для прозорості бульйону і для того, щоб м'ясо гарненько зварилось. Принцип томління дуже підходить. А де ви будете томити - в духовці, печі або мультиварці - все одно. Якщо не ловлення, то дуже і дуже повільне кипіння. Ось це головне в шурпі ... Отже, приготуємо продукти і товстостінну каструлю (а краще казанок). Мій спосіб приготування шурпи трохи швидше і відрізняється від традиційного. Традиційно шурпу варять у воді. Я готувала по-іншому. Ось ці продукти вам потрібні. Бажано не замінювати помідор томатною пастою. Краще купити один великий помідор (його буде цілком достатньо).

  • Крок 2

    Я готувала шурпу в каструлі об'ємом 6-7 л. Цибулю потрібно очистити і подрібнити. У рослинному маслі обсмажити його прямо в каструлі до золотистого кольору. Додати нарізане на шматочки м'ясо (краще, якщо м'ясо з кісточками) і обсмажити його. М'ясо пустить сік і злегка буде гаситися. Нагадую: вогонь від початку до кінця готування - менше помірного.

  • Крок 3

    Моркву і болгарський перець почистити і нарізати соломкою. Відразу додати до м'яса. З приводу гострого перцю - зазвичай рекомендують кинути один сушений гострий перчик (що я і зробила - кинула його разом з морквою). Шурпа була дуже гострою! Так що можна кинути третю частину такого перцю.

  • Крок 4

    Перемішати все в каструлі і додати свіжий помідор. Ви можете його порізати дрібно або крупно (як у мене). Разом зі свіжим помідором я додала 2 в'ялених помідорчика. Ще раз потрібно все перемішати і налити гарячої води більше половини каструлі. Не треба робити газ сильніше, щоб швидше закипіло!! Просто накрийте кришкою і забудьте. Суп сам почне потихеньку кипіти.

  • Крок 5

    Тим часом почистимо картоплю. Ви можете його нарізати дрібно або крупно. Я ж його закинула в каструлю цілком. На мій смак, нарізану картоплю віддає багато крохмалю бульйону, від чого той злегка мутніє. Коли класти картоплю? Спробуйте м'ясо - якщо воно готове, то пора додавати картоплю.

  • Крок 6

    Тепер вже води треба долити майже до верху каструлі і знову, що не додаючи газ, чекати закипання і кипіння шурпи. Коли картопля готовий, обов'язково (!) поріжте один зубочек часнику (тут дуже проситься часник), додайте сіль та інші спеції, подрібнену зелень і дайте покипіти пару хвилин. Шурпа готова! Як її їсти? Зазвичай окремо викладають цілу картоплю і м'ясо, окремо наливають прозорий бульйон з овочами, всі посипають кінзою. Я так і зробила. Але домашні всі змішали в тарілці, розламали виделкою картоплю і наминали шурпу за обидві щоки. Ви самі бачите - бульйон у мене прозорий (а це найголовніше), шурпу я готувала 2-2,5 години. Відмінний гарячий, що обпалює суп в зимовий час. Ви можете додавати свої улюблені овочі - баклажан, ріпа або щось ще ... Запитуйте, що вам не ясно, і готуйте на здоров'я!

  • Крок 7

    Приємного апетиту! Вам сподобається приготована за нашим рецептом шурпа!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: