Свиняча корейка на кісточці в вишнево-імбирному соусі.

Свиняча корейка на кісточці в вишнево-імбирному соусі.


Свиняча корейка в порівнянні з яловичої, відносно нейтральне за смаком світле м'ясо, до якого найкраще підходять кисло-солодкі соуси. Вишневий соус з його яскравим ароматом і кисло-солодким смаком з додаванням імбиру, який надає неповторний аромат і невелику короткочасну пекучість, найкраще підходить до простакуватою свинині. До того ж, імбир сприяє травленню.
Страва готується легко і швидко, тому що у вас в шафці десь стоїть баночка вишні у власному соку або вишневий джем, який необхідно трохи розбавити для приготування соусу
Свиняча корейка на кісточці в вишнево-імбирному соусі.
0
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 1 упаковка охолодженої корейки на кісточці (650 г),
  • в якій знаходилося 3 м\'ясних медальйона 2-2,5 см завтовшки
  • Соус вишнево-імбирний
  • 100 мл вишневого соку
  • (сік з консервованої вишні у власному соку)
  • 1 невеликий корінець імбиру (2 ст. л. соку імбиру)
  • 2 зубчики часнику
  • ¼ ч. л. гострого червоного перцю (за бажанням)
  • 1-2 ст. л. оцту натурального
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • сіль
  • рослинне масло
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Для маринаду: очистіть корінець імбиру, натріть на дрібній тертці і через ситечко або марлю вичавіть 2 ст. ложки соку. Часник наріжте дуже дрібно. Змішайте вишневий сік, сік імбиру, часник, оцет, гострий перець (за бажанням). Якщо у вас сік не солодкий, додайте в маринад 2 ст. л. цукру, все змішайте. Відокремте половину маринаду, ретельно умочіть кожен шматок м'яса і залиште на дві години маринуватися. Якщо є можливість, поставте м'ясо в маринаді в холодильник на ніч, накривши його плівкою. Одночасно з приготуванням м'яса, зваріть на гарнір картопляне пюре.

  • Крок 2

    Влийте в сковороду 1-2 ст. л. рослинної олії, розігрійте його до середньої температури і викладіть в сковороду м'ясо. Смажте з одного сторони не перевертаючи, до утворення легкої скоринки, приблизно 3 хвилини, переверніть на іншу сторону. Трохи посоліть і також обсмажуйте до утворення скоринки, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і на маленькому вогні готуйте ще приблизно 10 хвилин, до готовності. Свинина, як і курятина при тривалій тепловій обробці стає сухуватою.

  • Крок 3

    Для приготування соусу до м'яса, влийте в кухлик залишилася половину маринаду, додайте вершкове масло і, постійно помішуючи, трохи уварити його. Подавайте свинячу корейку на кісточці полив вишнево-імбирним соусом з картопляним пюре і маринованою цибулею.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: