Загрузка...

Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.

Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.


Кролятина, за своїми властивостями вважається найкориснішим м'ясом. Це дієтичне м'ясо багате вітаміном PP, кальцієм, магнієм, калієм і навіть фосфором. На відміну від інших видів м'яса білки кролятини засвоюються майже повністю. Кролик підходить для всіх видів теплової обробки. Класичним варіантом вважається приготування кролятини під сметаною, а щоб надати більш пікантну нотку додайте в блюдо трохи гострого насиченого сиру.
Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 2 ніжки кролика
  • сіль
  • спеції (за смаком: чорний мелений перець, сушена паприка, чебрець,
  • 2 зубчики часнику
  • 1 велика цибулина
  • 350 г сметани
  • 1 кг картоплі
  • 200 мл бульйону або води
  • 150 г гострого сиру
  • мелена паприка, зелень, помідор для прикраси
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Цю страву можна приготувати з будь-яких частин кролика. У мене були ніжки молодого кролика, майже без запаху. Тому я вимочувала їх у холодній воді без оцту 1 годину, два рази міняючи воду. Якщо у кролятини різкий специфічний запах (що буває вкрай рідко), вимочуйте кролика у воді з невеликою кількістю оцту 2-3 години. Потім промийте м'ясо в проточній воді.

  • Крок 2

    Змішайте сіль, чорний мелений перець, спеції і натріть ними ніжки (або інші шматочки м'яса). Це зробити можна у формі, в якій буде гаситися кролик. Крім обов'язкових спецій і приправ для кролика (сіль, перець, цибулю, лавровий лист), можна поліпшити смак кролика додатковими сушеними травами на свій смак.

  • Крок 3

    До приправ додайте трохи подрібненого часнику і натріть їм ніжки кролика.

  • Крок 4

    Цибулю наріжте півкільцями і викладіть на м'ясо кролика.

  • Крок 5

    Додайте 2/3 частини сметани.

  • Крок 6

    Перемішайте сметану з цибулею, обмажте цією сумішшю ніжки кролика, відставте убік мінімум на 30 хвилин.

  • Крок 7

    Очищений дрібний картоплю викладіть між кролятиною, прикрийте цибулею, змастіть сметаною, що залишилася. По стінці форми, акуратно влийте на дно бульйон або воду. Форму з кроликом накрийте кришкою або фольгою і поставте в духовку гаситися при температурі 170 ° С на 1 годину з моменту закипання. За 10 хвилин до готовності зніміть кришку, посипте тертим сиром і запікайте 10 хвилин, до утворення скоринки. На порційні тарілки викладіть м'ясо кролика і картоплю під сиром, прикрасьте меленої солодкої паприкою, помідорами, зеленню. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: