» » » Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.

Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.

Оцінка 4 з 5
Кролятина, за своїми властивостями вважається найкориснішим м'ясом. Це дієтичне м'ясо багате вітаміном PP, кальцієм, магнієм, калієм і навіть фосфором. На відміну від інших видів м'яса білки кролятини засвоюються майже повністю. Кролик підходить для всіх видів теплової обробки. Класичним варіантом вважається приготування кролятини під сметаною, а щоб надати більш пікантну нотку додайте в блюдо трохи гострого насиченого сиру.

Інгредієнти для рецепта «Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.»:

  • 2 ніжки кролика
  • сіль
  • спеції (за смаком: чорний мелений перець, сушена паприка, чебрець,
  • 2 зубчики часнику
  • 1 велика цибулина
  • 350 г сметани
  • 1 кг картоплі
  • 200 мл бульйону або води
  • 150 г гострого сиру
  • мелена паприка, зелень, помідор для прикраси

Як приготувати «Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.» в домашніх умовах

  1. Цю страву можна приготувати з будь-яких частин кролика. У мене були ніжки молодого кролика, майже без запаху. Тому я вимочувала їх у холодній воді без оцту 1 годину, два рази міняючи воду.
    Якщо у кролятини різкий специфічний запах (що буває вкрай рідко), вимочуйте кролика у воді з невеликою кількістю оцту 2-3 години. Потім промийте м'ясо в проточній воді.
  2. Змішайте сіль, чорний мелений перець, спеції і натріть ними ніжки (або інші шматочки м'яса). Це зробити можна у формі, в якій буде гаситися кролик.
    Крім обов'язкових спецій і приправ для кролика (сіль, перець, цибулю, лавровий лист), можна поліпшити смак кролика додатковими сушеними травами на свій смак.
  3. До приправ додайте трохи подрібненого часнику і натріть їм ніжки кролика.
  4. Цибулю наріжте півкільцями і викладіть на м'ясо кролика.
  5. Додайте 2/3 частини сметани.
  6. Перемішайте сметану з цибулею, обмажте цією сумішшю ніжки кролика, відставте убік мінімум на 30 хвилин.
  7. Очищений дрібний картоплю викладіть між кролятиною, прикрийте цибулею, змастіть сметаною, що залишилася. По стінці форми, акуратно влийте на дно бульйон або воду. Форму з кроликом накрийте кришкою або фольгою і поставте в духовку гаситися при температурі 170 ° С на 1 годину з моменту закипання.
    За 10 хвилин до готовності зніміть кришку, посипте тертим сиром і запікайте 10 хвилин, до утворення скоринки.
    На порційні тарілки викладіть м'ясо кролика і картоплю під сиром, прикрасьте меленої солодкої паприкою, помідорами, зеленню.
    Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent