Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.

Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.


Кролятина, за своїми властивостями вважається найкориснішим м'ясом. Це дієтичне м'ясо багате вітаміном PP, кальцієм, магнієм, калієм і навіть фосфором. На відміну від інших видів м'яса білки кролятини засвоюються майже повністю. Кролик підходить для всіх видів теплової обробки. Класичним варіантом вважається приготування кролятини під сметаною, а щоб надати більш пікантну нотку додайте в блюдо трохи гострого насиченого сиру.
Кролик в сметані з картоплею під сирною скоринкою.
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • 2 ніжки кролика
  • сіль
  • спеції (за смаком: чорний мелений перець, сушена паприка, чебрець,
  • 2 зубчики часнику
  • 1 велика цибулина
  • 350 г сметани
  • 1 кг картоплі
  • 200 мл бульйону або води
  • 150 г гострого сиру
  • мелена паприка, зелень, помідор для прикраси
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Цю страву можна приготувати з будь-яких частин кролика. У мене були ніжки молодого кролика, майже без запаху. Тому я вимочувала їх у холодній воді без оцту 1 годину, два рази міняючи воду. Якщо у кролятини різкий специфічний запах (що буває вкрай рідко), вимочуйте кролика у воді з невеликою кількістю оцту 2-3 години. Потім промийте м'ясо в проточній воді.

  • Крок 2

    Змішайте сіль, чорний мелений перець, спеції і натріть ними ніжки (або інші шматочки м'яса). Це зробити можна у формі, в якій буде гаситися кролик. Крім обов'язкових спецій і приправ для кролика (сіль, перець, цибулю, лавровий лист), можна поліпшити смак кролика додатковими сушеними травами на свій смак.

  • Крок 3

    До приправ додайте трохи подрібненого часнику і натріть їм ніжки кролика.

  • Крок 4

    Цибулю наріжте півкільцями і викладіть на м'ясо кролика.

  • Крок 5

    Додайте 2/3 частини сметани.

  • Крок 6

    Перемішайте сметану з цибулею, обмажте цією сумішшю ніжки кролика, відставте убік мінімум на 30 хвилин.

  • Крок 7

    Очищений дрібний картоплю викладіть між кролятиною, прикрийте цибулею, змастіть сметаною, що залишилася. По стінці форми, акуратно влийте на дно бульйон або воду. Форму з кроликом накрийте кришкою або фольгою і поставте в духовку гаситися при температурі 170 ° С на 1 годину з моменту закипання. За 10 хвилин до готовності зніміть кришку, посипте тертим сиром і запікайте 10 хвилин, до утворення скоринки. На порційні тарілки викладіть м'ясо кролика і картоплю під сиром, прикрасьте меленої солодкої паприкою, помідорами, зеленню. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: