Куряче філе з ананасами

Куряче філе з ананасами


Смачне куряче філе - це соковите біле м'ясо. Якраз з ананасами, в ароматному соусі, під золотистої сирної скоринкою і виходить дивовижне ніжне мяско. Блюдо виходить нежирним і залишається смачним навіть у остившем вигляді. Ананаси в процесі приготування втрачають солодкість, так що м'ясо солодким не буде.
Куряче філе з ананасами
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • Куряча грудка (1.2 кг) 2шт
  • Ананаси консерв. (0.6 кг)
  • Сир російський 50% (150 гр)
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 6ст.л.
  • Сметана 15% (200 гр) 1ст.
  • Молоко 2.5% (200 гр) 1ст.
  • Борошно пшеничне в / с (37 гр) 1.5ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Змішати спеції з сіллю, додати сметану. Добре перемішати.

  • Крок 2

    Якщо м'ясо було заморожено, то розморозити в холодильнику. Філе нарізати тонкими пластинками. Бажано злегка відбити. Добре обмазати шматочки м'яса в соусі і залишити маринувати не менше як на 1ч. Якщо ананас буде використовуватися кільцями, то розмір шматочка м'яса потрібно зробити під розмір кільця.

  • Крок 3

    Цибулю нарізати півкільцями.

  • Крок 4

    Сир натерти на крупній тертці.

  • Крок 5

    З ананасів злити сік.

  • Крок 6

    Якщо з птиці залишилася шкурка, то покладіть її на дно форми для запікання. Філе вийде більш соковитим. Дно форми змастити маслом і укласти шматочки м'яса в один шар.

  • Крок 7

    Викласти ананаси. Ананаси кільцями викласти кожен на свій шматочок.

  • Крок 8

    Зверху засипте цибулею.

  • Крок 9

    Приготувати соус. Хто любить майонез, може скористатися ним. На сковороду налити рослинне масло 3 ст.л. (Або покласти вершкове). Додати борошно і змішати.

  • Крок 10

    Нагріти молоко.

  • Крок 11

    Влити молоко на сковороду невеликими порціями, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок. Довести до кипіння і готувати помішуючи до загустіння. Соус можна приготувати на бульйоні, додавши 2-3 ст.л. сметани або вершків.

  • Крок 12

    У напівготовий соус додати спеції і посолити.

  • Крок 13

    Залити цибулю соусом.

  • Крок 14

    Добре посипати сиром.

  • Крок 15

    Запікати в мікрохвильовці. Висока потужність - 5 хв, середня - 20 хв, середньо-низька - 20 хв, витримка в печі - 15 хв. Якщо готувати в духовці, то запікати при 180 градусах протягом 40-50 хв до золотистої скоринки на сирі. Готову страву повинно охолонути до теплого стану, потім верхню скоринку розрізати по кордонах шматочків і подавати.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: