Загрузка...

Котлети «Пташине молоко»

Котлети «Пташине молоко»


Смачні котлети з курячого фаршу - це ніжна, соковита м'ясна оболонка і повітряна, легка начинка всередині. За смаком ці котлети нітрохи не поступаються котлет «По-київськи» і такі ж м'які як прошарок торта «Пташине молоко».
Котлети «Пташине молоко»
-1
0
31 жов
Інгредієнти:
  • Куряча грудка (0.6 кг) 1шт
  • Молоко 2.5% (200 гр) 1ст.
  • Масло вершкове 72.8% (40 гр) 2ст.л.
  • Сир російський 50% (50 гр)
  • Сметана 15% (80 гр) 4ст.л.
  • Яйце куряче (120 гр) 3шт
  • Батон білий в / з (100 гр) 3кус.
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Часник (180 гр) 30зуб.
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 0.3ст.
  • Сода харчова (3 гр) 0.3ч.л.
  • Кріп (6 гр) 3вет.
  • Петрушка (зелень) (10 гр) 5вет.
  • Борошно пшеничне в / с (125 гр) 5ст.л.»
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Білий батон (хліб) залити молоком. Хліб треба підсушити, щоб м'якуш ні липким після намокання.

  • Крок 2

    Якщо м'ясо заморожене, слід розморозити його в холодильнику до напівтвердого стану. Тоді його зручніше буде обробляти. Зняти філе з кістки разом з шкіркою.

  • Крок 3

    Нарізати м'ясо і очищену цибулину на шматки. Пропустити через м'ясорубку м'ясо разом з цибулею, часником і хлібом.

  • Крок 4

    Вимісити фарш, посолити і приправити спеціями під смаком. Фарш повинен вийде густим. Якщо є зайва рідина, то покидати ком фаршу про дно посуду і консистенція стане більш густий.

  • Крок 5

    Масло підморожувати. Можна масло використовувати м'яке, але тоді потрібно буде ретельніше вимішувати начинку.

  • Крок 6

    Одне яйце відварити круто. Остудити, очистити. Сир, масло і яйце натерти на дрібній тертці.

  • Крок 7

    Зелень дрібно нарізати.

  • Крок 8

    Змішати зелень з натертими інгредієнтами. Масло має стати м'яким і зробити начинку менш розсипчастою.

  • Крок 9

    Два яйця розбити, підсолити і злегка збити.

  • Крок 10

    Додати сметану (майонез), перемішати.

  • Крок 11

    Всипати борошно, соду і закляття тісто. За консистенцією тісто має бути як сметана.

  • Крок 12

    Руки змочити холодною водою. Набрати фарш (1 ст.л.) і розподілити на долоні у вигляді коржа. У центр покласти начинку (1 ч.л.) і заліпити її фаршем. Сформувати котлету.

  • Крок 13

    Покласти котлету в столову ложку і занурити в кляр, щоб вся поверхня покрилася тістом.

  • Крок 14

    Викладати котлети в розігріте масло на сковороду і обсмажувати під кришкою з двох боків до рум'яного кольору.

  • Крок 15

    Обсмажені котлети скласти в каструлю, додати 0,5 ст. води і протушкувати протягом 10-15 хв на помірному вогні або в мікрохвильовій печі (середній режим - 7 хв).

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: