Котлети «Пташине молоко»

Котлети «Пташине молоко»


Смачні котлети з курячого фаршу - це ніжна, соковита м'ясна оболонка і повітряна, легка начинка всередині. За смаком ці котлети нітрохи не поступаються котлет «По-київськи» і такі ж м'які як прошарок торта «Пташине молоко».
Котлети «Пташине молоко»
-1
0
31 жов
Інгредієнти:
  • Куряча грудка (0.6 кг) 1шт
  • Молоко 2.5% (200 гр) 1ст.
  • Масло вершкове 72.8% (40 гр) 2ст.л.
  • Сир російський 50% (50 гр)
  • Сметана 15% (80 гр) 4ст.л.
  • Яйце куряче (120 гр) 3шт
  • Батон білий в / з (100 гр) 3кус.
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Часник (180 гр) 30зуб.
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 0.3ст.
  • Сода харчова (3 гр) 0.3ч.л.
  • Кріп (6 гр) 3вет.
  • Петрушка (зелень) (10 гр) 5вет.
  • Борошно пшеничне в / с (125 гр) 5ст.л.»
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Білий батон (хліб) залити молоком. Хліб треба підсушити, щоб м'якуш ні липким після намокання.

  • Крок 2

    Якщо м'ясо заморожене, слід розморозити його в холодильнику до напівтвердого стану. Тоді його зручніше буде обробляти. Зняти філе з кістки разом з шкіркою.

  • Крок 3

    Нарізати м'ясо і очищену цибулину на шматки. Пропустити через м'ясорубку м'ясо разом з цибулею, часником і хлібом.

  • Крок 4

    Вимісити фарш, посолити і приправити спеціями під смаком. Фарш повинен вийде густим. Якщо є зайва рідина, то покидати ком фаршу про дно посуду і консистенція стане більш густий.

  • Крок 5

    Масло підморожувати. Можна масло використовувати м'яке, але тоді потрібно буде ретельніше вимішувати начинку.

  • Крок 6

    Одне яйце відварити круто. Остудити, очистити. Сир, масло і яйце натерти на дрібній тертці.

  • Крок 7

    Зелень дрібно нарізати.

  • Крок 8

    Змішати зелень з натертими інгредієнтами. Масло має стати м'яким і зробити начинку менш розсипчастою.

  • Крок 9

    Два яйця розбити, підсолити і злегка збити.

  • Крок 10

    Додати сметану (майонез), перемішати.

  • Крок 11

    Всипати борошно, соду і закляття тісто. За консистенцією тісто має бути як сметана.

  • Крок 12

    Руки змочити холодною водою. Набрати фарш (1 ст.л.) і розподілити на долоні у вигляді коржа. У центр покласти начинку (1 ч.л.) і заліпити її фаршем. Сформувати котлету.

  • Крок 13

    Покласти котлету в столову ложку і занурити в кляр, щоб вся поверхня покрилася тістом.

  • Крок 14

    Викладати котлети в розігріте масло на сковороду і обсмажувати під кришкою з двох боків до рум'яного кольору.

  • Крок 15

    Обсмажені котлети скласти в каструлю, додати 0,5 ст. води і протушкувати протягом 10-15 хв на помірному вогні або в мікрохвильовій печі (середній режим - 7 хв).

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: