Гречаники

Гречаники


Залишилася гречка? Рецепт гречаників буде до речі. Виходять м'ясні тефтелі з ароматом гречки, смак яких можна щоразу змінювати, стушкувати їх в іншому соусі. Приготуйте, буде дуже смачно!
Гречаники
+3
0
30 жов
Інгредієнти:
  • Курячий фарш (500 гр)
  • Крупа гречана (170 гр) 1ст.
  • Яйце куряче (80 гр) 2шт
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Паста томатна 25% (60 гр) 2ст.л.
  • Борошно пшеничне в / с (50 гр) 2ст.л.
  • Оцет 9% (15 гр) 1ст.л.
  • Цукор (8 гр) 1ч.л.
  • Вода питна (60 гр) 0.3ст.
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 6ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Гречану крупу перебрати, промити холодною водою. Можна підсушити на сковороді.

  • Крок 2

    Закип'ятити 2 ст.води, трохи підсолити і всипати гречку. Накрити каструлю кришкою і довести до кипіння. Варити при помірному кипінні до готовності (приблизно 15 хв.),.

  • Крок 3

    У готовій каші води бути не повинно. Якщо крупа ще не повністю готова, а рідини вже немає, то можна долити окропу (1/3 ст.) І проварити ще кілька хвилин. Потім відключити плиту і залишити каструлю під рушником на 10-15 хв. Надлишок води крупа вбере в себе і дійде до готовності. Готову гречку остудити до кімнатної температури. Поки каша гаряча, можна покласти шматочок вершкового масла і змішати з кашею.

  • Крок 4

    Якщо фарш готуєте самі, одну цибулину прокрутити разом з м'ясом. Якщо фарш готовий, то додайте одну цибулину, натерши її на середній тертці. Добре перемішайте.

  • Крок 5

    Другу цибулину дрібно нарізати.

  • Крок 6

    Вбити в фарш яйця, посолити і приправити спеціями. Добре вимішати.

  • Крок 7

    Додати гречку до фаршу, вимішати.

  • Крок 8

    З фаршу сформувати котлетки і обваляти в борошні.

  • Крок 9

    На розігрітій олії обсмажити гречаники з двох боків до рум'яного кольору. Якщо гречаники надалі не будуть гаситися в соусі, то прожарювати їх слід під кришкою.

  • Крок 10

    Обсмажені гречаники скласти в каструлю.

  • Крок 11

    Приготувати соус. Томатну пасту розчинити в 1 ст. води.

  • Крок 12

    На сковороді, де смажилися гречаники, підсмажити цибулю до злегка золотистого кольору.

  • Крок 13

    Влити томат, довести до кипіння. Уварити при помірному кипінні протягом 15 хв, до зникнення піни. Додати сіль, цукор, оцет і спеції. Прокип'ятити 5 хв.

  • Крок 14

    Залити гречаники соусом і протушкувати протягом 20 хв. Можна тушкувати в мікрохвильовці: високий режим - 3 хв, середньо-низький -15 хв, витримка в печі - 10 хв.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: