Загрузка...

Гречаники

Гречаники


Залишилася гречка? Рецепт гречаників буде до речі. Виходять м'ясні тефтелі з ароматом гречки, смак яких можна щоразу змінювати, стушкувати їх в іншому соусі. Приготуйте, буде дуже смачно!
Гречаники
+2
0
30 жов
Інгредієнти:
  • Курячий фарш (500 гр)
  • Крупа гречана (170 гр) 1ст.
  • Яйце куряче (80 гр) 2шт
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Паста томатна 25% (60 гр) 2ст.л.
  • Борошно пшеничне в / с (50 гр) 2ст.л.
  • Оцет 9% (15 гр) 1ст.л.
  • Цукор (8 гр) 1ч.л.
  • Вода питна (60 гр) 0.3ст.
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 6ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Гречану крупу перебрати, промити холодною водою. Можна підсушити на сковороді.

  • Крок 2

    Закип'ятити 2 ст.води, трохи підсолити і всипати гречку. Накрити каструлю кришкою і довести до кипіння. Варити при помірному кипінні до готовності (приблизно 15 хв.),.

  • Крок 3

    У готовій каші води бути не повинно. Якщо крупа ще не повністю готова, а рідини вже немає, то можна долити окропу (1/3 ст.) І проварити ще кілька хвилин. Потім відключити плиту і залишити каструлю під рушником на 10-15 хв. Надлишок води крупа вбере в себе і дійде до готовності. Готову гречку остудити до кімнатної температури. Поки каша гаряча, можна покласти шматочок вершкового масла і змішати з кашею.

  • Крок 4

    Якщо фарш готуєте самі, одну цибулину прокрутити разом з м'ясом. Якщо фарш готовий, то додайте одну цибулину, натерши її на середній тертці. Добре перемішайте.

  • Крок 5

    Другу цибулину дрібно нарізати.

  • Крок 6

    Вбити в фарш яйця, посолити і приправити спеціями. Добре вимішати.

  • Крок 7

    Додати гречку до фаршу, вимішати.

  • Крок 8

    З фаршу сформувати котлетки і обваляти в борошні.

  • Крок 9

    На розігрітій олії обсмажити гречаники з двох боків до рум'яного кольору. Якщо гречаники надалі не будуть гаситися в соусі, то прожарювати їх слід під кришкою.

  • Крок 10

    Обсмажені гречаники скласти в каструлю.

  • Крок 11

    Приготувати соус. Томатну пасту розчинити в 1 ст. води.

  • Крок 12

    На сковороді, де смажилися гречаники, підсмажити цибулю до злегка золотистого кольору.

  • Крок 13

    Влити томат, довести до кипіння. Уварити при помірному кипінні протягом 15 хв, до зникнення піни. Додати сіль, цукор, оцет і спеції. Прокип'ятити 5 хв.

  • Крок 14

    Залити гречаники соусом і протушкувати протягом 20 хв. Можна тушкувати в мікрохвильовці: високий режим - 3 хв, середньо-низький -15 хв, витримка в печі - 10 хв.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: