Загрузка...

Кальмари в клярі

Кальмари в клярі


Цей рецепт я дізналася кілька років тому у свекрухи. Раніше я не пробувала страв з кальмарами взагалі, крім салату з вареними кільцями з нього. Цей варіант приготування мені настільки сподобався, що потім ще тиждень я його готувала кожен день. Поєднання м'якої смачної м'якоті з хрусткою скоринкою навколо виявилося дуже смачним! Хочу поділитися з вами цим неймовірно простим і чудовим рецептом.
Кальмари в клярі
0
0
27 лис
Інгредієнти:
  • очищені тушки кальмарів
  • сире куряче яйце
  • пшеничне борошно
  • сіль, чорний мелений перець або інші спеції
  • рослинна олія для обсмажування
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Тушки кальмарів (в супермаркеті вони називаються «тубами кальмарів») розморожуємо.

  • Крок 2

    Зазвичай вони ретельно очищені, але іноді у них залишаються хрящики (довга смужка всередині туби), які потрібно видалити. Промиваємо підготовлені продукти.

  • Крок 3

    Потім розрізаємо тушки на прямокутники або інші шматочки.

  • Крок 4

    З кожного шматочка необхідно зняти пленочку. Це можна зробити і до нарізки, як зручно.

  • Крок 5

    Потім по краю кожного прямокутника потрібно зробити кілька надрізів. Як ми це зробимо, значення не має, адже вони потрібні зовсім не для краси.

  • Крок 6

    Кальмари при обсмажуванні скручуються. Щоб цього уникнути, і потрібні надрізи. Потім кладемо в одну тарілку пару столових ложок пшеничного борошна, а в іншій куряче яйце збиваємо з сіллю і чорним меленим перцем.

  • Крок 7

    Кожен шматочок тушки кальмара обволікає в борошні, а після занурюємо у збите зі спеціями яйце.

  • Крок 8

    Сковороду з рослинним маслом розігріваємо на середньому вогні. Кладемо туди підготовлені кальмари і обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Готувати їх потрібно швидко, так як вони стають «гумовими» після довгої обжарювання, як і креветки. Подавати краще в теплому вигляді гарніру!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: