Кальмари в клярі

Кальмари в клярі


Цей рецепт я дізналася кілька років тому у свекрухи. Раніше я не пробувала страв з кальмарами взагалі, крім салату з вареними кільцями з нього. Цей варіант приготування мені настільки сподобався, що потім ще тиждень я його готувала кожен день. Поєднання м'якої смачної м'якоті з хрусткою скоринкою навколо виявилося дуже смачним! Хочу поділитися з вами цим неймовірно простим і чудовим рецептом.
Кальмари в клярі
0
0
27 лис
Інгредієнти:
  • очищені тушки кальмарів
  • сире куряче яйце
  • пшеничне борошно
  • сіль, чорний мелений перець або інші спеції
  • рослинна олія для обсмажування
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Тушки кальмарів (в супермаркеті вони називаються «тубами кальмарів») розморожуємо.

  • Крок 2

    Зазвичай вони ретельно очищені, але іноді у них залишаються хрящики (довга смужка всередині туби), які потрібно видалити. Промиваємо підготовлені продукти.

  • Крок 3

    Потім розрізаємо тушки на прямокутники або інші шматочки.

  • Крок 4

    З кожного шматочка необхідно зняти пленочку. Це можна зробити і до нарізки, як зручно.

  • Крок 5

    Потім по краю кожного прямокутника потрібно зробити кілька надрізів. Як ми це зробимо, значення не має, адже вони потрібні зовсім не для краси.

  • Крок 6

    Кальмари при обсмажуванні скручуються. Щоб цього уникнути, і потрібні надрізи. Потім кладемо в одну тарілку пару столових ложок пшеничного борошна, а в іншій куряче яйце збиваємо з сіллю і чорним меленим перцем.

  • Крок 7

    Кожен шматочок тушки кальмара обволікає в борошні, а після занурюємо у збите зі спеціями яйце.

  • Крок 8

    Сковороду з рослинним маслом розігріваємо на середньому вогні. Кладемо туди підготовлені кальмари і обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Готувати їх потрібно швидко, так як вони стають «гумовими» після довгої обжарювання, як і креветки. Подавати краще в теплому вигляді гарніру!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: