Лагман по узбецьки

Лагман по узбецьки
0
0
13 травня
Лагман по узбецьки


Лагман по узбецьки це дуже смачно


Лагман - це уйгурское національне блюдо, але в Узбекистані воно стало надзвичайно популярним. З'явилися навіть свої рецепти. Лагман по узбецьки готується довго, для нього потрібно самому зробити локшину. Самий смачний і простий рецепт приготування, представлений нижче.

Для приготування вам знадобляться:
На тісто:
• Борошно 500 г.
• Сода 0,5 ч.л.
• Яйце 1 шт.
• Масло рослинне 0,5 ст.
• Сіль 0,5 ч.л.

На підливу:
• М'ясо 500 г. (баранина)
• Цибуля-2-3 шт.
• Редька 1 шт. середовищ.
• Морква 1 шт. середовищ.
• Баклажан 1 шт.
• Перець болгарський 2-3 шт.
• Капуста 300 г.
• Помідор 2-3 шт.
• Часник 1 гол.
• Сіль і перець

Для його приготування необхідно:
• Замісити тісто середньої крутості, зробити кулю, покласти в миску, накрити і дати відпочити протягом 1 год.
• Тісто змастити розчином (1 ч.л. солі, 0.5 ч.л. соди, 0.5 ст. теплої води), потім обім'яти так, щоб тісто ввібрало в себе весь розчин.
• Тісто розділити на рівні частини, скачати долонями в кульки (розміром з волоський горіх).
• Кожну кульку покласти на дошку і катати долонями в джгутики (товщиною і довжиною з олівець), викласти їх на тарілку і змастити рослинним маслом.
• Кожен джгутик витягнути в тонку довгу лапшина. Взяти за два кінця і розтягнути до 1 м, ударяючи серединкою об стіл. Скласти удвічі і зробити те ж саме.
• Знову скласти удвічі і зробити довгу круглу локшину. Витягнути все джгутики, зварити в киплячій солоній воді, сполоснути кілька разів в друшляку холодною водою.
• На підлив м'ясо і сало порізати на дрібні кубики, цибулю кільцями, моркву, редьку, болгарський перець і капусту соломкою, помідори часточками, а часник нашаткувати.
• Розтопити жир, обсмажити у ньому цибулю, викласти м'ясо, смажити до виділення соку. Кинути овочі і смажити до напівготовності.
• Налити трохи води, закип'ятити, кинути спеції, редьку, капусту і тушкувати на дуже маленькому вогні до готовності. Якщо вода випарується, налити бульйону з-під локшини.
• При подачі на стіл лагман обдати окропом, розкласти в глибокі тарілки, налити підливу, поперчити, кинути часник і подати окремо виноградний оцет.
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: