Загрузка...

Лагман по узбецьки

Лагман по узбецьки
0
0
13 травня
Лагман по узбецьки


Лагман по узбецьки це дуже смачно


Лагман - це уйгурское національне блюдо, але в Узбекистані воно стало надзвичайно популярним. З'явилися навіть свої рецепти. Лагман по узбецьки готується довго, для нього потрібно самому зробити локшину. Самий смачний і простий рецепт приготування, представлений нижче.

Для приготування вам знадобляться:
На тісто:
• Борошно 500 г.
• Сода 0,5 ч.л.
• Яйце 1 шт.
• Масло рослинне 0,5 ст.
• Сіль 0,5 ч.л.

На підливу:
• М'ясо 500 г. (баранина)
• Цибуля-2-3 шт.
• Редька 1 шт. середовищ.
• Морква 1 шт. середовищ.
• Баклажан 1 шт.
• Перець болгарський 2-3 шт.
• Капуста 300 г.
• Помідор 2-3 шт.
• Часник 1 гол.
• Сіль і перець

Для його приготування необхідно:
• Замісити тісто середньої крутості, зробити кулю, покласти в миску, накрити і дати відпочити протягом 1 год.
• Тісто змастити розчином (1 ч.л. солі, 0.5 ч.л. соди, 0.5 ст. теплої води), потім обім'яти так, щоб тісто ввібрало в себе весь розчин.
• Тісто розділити на рівні частини, скачати долонями в кульки (розміром з волоський горіх).
• Кожну кульку покласти на дошку і катати долонями в джгутики (товщиною і довжиною з олівець), викласти їх на тарілку і змастити рослинним маслом.
• Кожен джгутик витягнути в тонку довгу лапшина. Взяти за два кінця і розтягнути до 1 м, ударяючи серединкою об стіл. Скласти удвічі і зробити те ж саме.
• Знову скласти удвічі і зробити довгу круглу локшину. Витягнути все джгутики, зварити в киплячій солоній воді, сполоснути кілька разів в друшляку холодною водою.
• На підлив м'ясо і сало порізати на дрібні кубики, цибулю кільцями, моркву, редьку, болгарський перець і капусту соломкою, помідори часточками, а часник нашаткувати.
• Розтопити жир, обсмажити у ньому цибулю, викласти м'ясо, смажити до виділення соку. Кинути овочі і смажити до напівготовності.
• Налити трохи води, закип'ятити, кинути спеції, редьку, капусту і тушкувати на дуже маленькому вогні до готовності. Якщо вода випарується, налити бульйону з-під локшини.
• При подачі на стіл лагман обдати окропом, розкласти в глибокі тарілки, налити підливу, поперчити, кинути часник і подати окремо виноградний оцет.
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: