Загрузка...

Макаронник з бужениною і в'яленими томатами

Макаронник з бужениною і в'яленими томатами


Не часто, але буває так, що макарони не з'їдаються, а залишки потрібно кудись прилаштувати. Моя сусідка в такому випадку віддає залишки їжі своїй собачці. Більш того, вона майже щодня варить для неї спагетті. У мене охолоджені макарони завжди використовуються для приготування макаронника. З тих продуктів, які є в холодильнику, можна приготувати це блюдо різних смаків і поєднань. Якщо хочеться десерту, можна приготувати солодкий макаронник з ягодами, маком, чорносливом або родзинками. Сьогоднішній рецепт - це повноцінний сніданок, яким можна нагодувати всю сім'ю. Рецепт мені настільки сподобався, що я навіть згодна спеціально приготувати макарони, лише б ще раз поснідати цією стравою. Сподіваюся, і вам воно сподобається, адже не тільки у мене залишаються готові макарони.
Макаронник з бужениною і в
0
0
11 вер
Інгредієнти:
  • 3-4 склянки охололих відварених макаронів
  • 200 г буженини
  • 150 г твердого сиру
  • жменю в\'ялених томатів
  • 6-7 яєць
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • свіжої петрушки зелень для посипання готового страви
  • вершкове масло для змащування форми
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Відварені макарони перед приготуванням остуджуємо, якщо вони гарячі.

  • Крок 2

    Додаємо в них яйця.

  • Крок 3

    Нарізаємо шинку брусочками невеликих розмірів. Якщо буженина буде зі спеціями, це тільки плюс - готову страву буде дуже добре пахнути. Якщо буженина попалася без спецій, краще додати додатково спеції за смаком.

  • Крок 4

    Додаємо брусочки буженини до макаронів. Якщо цього інгредієнта у вас більше, ніж 200 г, то макаронник буде тільки смачніше. Це той випадок, коли кашу маслом зіпсувати неможливо.

  • Крок 5

    Твердий сир натираємо на крупній тертці і додаємо до решти продуктів. Солимо і перчимо за смаком.

  • Крок 6

    Додаємо жменю в'ялених томатів.

  • Крок 7

    Перемішуємо масу і викладаємо у форму для запікання, попередньо змастивши її вершковим маслом.

  • Крок 8

    Малюємо сіточку з майонезу. Макаронник можна випікати 30-40 хвилин в духовці при температурі 160 градусів або випікати 1 годину на програмі «Випічка» в мультиварці. І в тому, і в іншому випадку макаронник виходить дуже апетитний.

  • Крок 9

    В мультиварці мені навіть більше подобається це блюдо, так як не потрібно перевіряти готовність макаронника, і він виходить менш засмаженим, що корисніше для організму.

  • Крок 10

    Щоб вранці почастувати рідних таким сніданком можна підготувати з вечора всі інгредієнти, а вранці все змішати і відправити випікатися за 30-60 хвилин до сніданку (залежно від того, в чому готуєте). Думаю, у вас теж є улюблені рецепти макаронника. Поділіться ідеями, так як ця тема популярна майже для кожної кухні. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: