Макаронник з бужениною і в'яленими томатами

Макаронник з бужениною і в'яленими томатами


Не часто, але буває так, що макарони не з'їдаються, а залишки потрібно кудись прилаштувати. Моя сусідка в такому випадку віддає залишки їжі своїй собачці. Більш того, вона майже щодня варить для неї спагетті. У мене охолоджені макарони завжди використовуються для приготування макаронника. З тих продуктів, які є в холодильнику, можна приготувати це блюдо різних смаків і поєднань. Якщо хочеться десерту, можна приготувати солодкий макаронник з ягодами, маком, чорносливом або родзинками. Сьогоднішній рецепт - це повноцінний сніданок, яким можна нагодувати всю сім'ю. Рецепт мені настільки сподобався, що я навіть згодна спеціально приготувати макарони, лише б ще раз поснідати цією стравою. Сподіваюся, і вам воно сподобається, адже не тільки у мене залишаються готові макарони.
Макаронник з бужениною і в
0
0
11 вер
Інгредієнти:
  • 3-4 склянки охололих відварених макаронів
  • 200 г буженини
  • 150 г твердого сиру
  • жменю в\'ялених томатів
  • 6-7 яєць
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • свіжої петрушки зелень для посипання готового страви
  • вершкове масло для змащування форми
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Відварені макарони перед приготуванням остуджуємо, якщо вони гарячі.

  • Крок 2

    Додаємо в них яйця.

  • Крок 3

    Нарізаємо шинку брусочками невеликих розмірів. Якщо буженина буде зі спеціями, це тільки плюс - готову страву буде дуже добре пахнути. Якщо буженина попалася без спецій, краще додати додатково спеції за смаком.

  • Крок 4

    Додаємо брусочки буженини до макаронів. Якщо цього інгредієнта у вас більше, ніж 200 г, то макаронник буде тільки смачніше. Це той випадок, коли кашу маслом зіпсувати неможливо.

  • Крок 5

    Твердий сир натираємо на крупній тертці і додаємо до решти продуктів. Солимо і перчимо за смаком.

  • Крок 6

    Додаємо жменю в'ялених томатів.

  • Крок 7

    Перемішуємо масу і викладаємо у форму для запікання, попередньо змастивши її вершковим маслом.

  • Крок 8

    Малюємо сіточку з майонезу. Макаронник можна випікати 30-40 хвилин в духовці при температурі 160 градусів або випікати 1 годину на програмі «Випічка» в мультиварці. І в тому, і в іншому випадку макаронник виходить дуже апетитний.

  • Крок 9

    В мультиварці мені навіть більше подобається це блюдо, так як не потрібно перевіряти готовність макаронника, і він виходить менш засмаженим, що корисніше для організму.

  • Крок 10

    Щоб вранці почастувати рідних таким сніданком можна підготувати з вечора всі інгредієнти, а вранці все змішати і відправити випікатися за 30-60 хвилин до сніданку (залежно від того, в чому готуєте). Думаю, у вас теж є улюблені рецепти макаронника. Поділіться ідеями, так як ця тема популярна майже для кожної кухні. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: