Рецепти з фото і відео

Картопля в духовці

Картопля в духовці
+8
0
03 травня
Картопля в духовці


Дуже смачна картопля в духовці з хрусткою скоринкою


Щодня ми готуємо різні страви з картоплі, а прикрасою святкового столу стане соковитий, з золотистою скоринкою картопля в духовці.

Основні інгредієнти:
• 1 кг картоплі;
• 200 г вершкового масла;
• 2 шт. свіжого часнику;
• 0,5 ч.л. меленого кмину;
• 30 г петрушки;
• Сіль;
• Чорний або білий мелений перець.

Процес приготування:
• Очищений від шкірки картоплю нарізаємо тонкими кружечками. Потім картоплю слід тщтельно промити в холодній воді і просушити.
• Дрібно кришимо часник і зелень петрушки і перемішуємо.
• Розтопивши вершкове масло в окремому посуді, беремо форму для запікання або глибоку жаровню і наливаємо туди половину цього масла.
• Поділяємо картоплю на дві рівних частини. Одну половину нарізаної картоплі викладаємо на дно форми і з її стінок.
• Беремо сіль, перець, кмин, часник і петрушку і посипаємо ними картоплю у формі.
• Викладаємо поверх приправи залишився картоплю і заливаємо олією.
• Накриваємо форму кришкою, щільно притиснувши її. Діаметр кришки повинен бути трохи менше діаметра форми.
• Ставимо картоплю в духовку і запікаємо 30 хвилин. Потім дістаємо, знову придавлюємо кртофель кришкою, після чого саму кришку прибираємо.
• Форму з картоплею знову ставимо в духовку на 30 хвилин, поки картопля не запечеться до золотистого кольору.
• Відокремивши готову картоплю від стінок форми, перевертаємо його на блюдо і зливаємо залишки масла.
• Отриману ароматну картопляну запіканку ріжемо на порції і подаємо на стіл.

Картопля в духовці буде гарною прикрасою святкового столу
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: