Рецепти з фото і відео

Запечена картопля в духовці

Запечена картопля в духовці
+3
0
30 кві
Запечена картопля в духовці


Готуємо самі запечена картопля в духовці рецепт


За легендою вперше в Європі картопля з'явився в 1590 році завдяки Вальтеру Ралейг. Спочатку цей картоплю називався «солодким», так як був з солодкою помаранчевої м'якоттю. Цю м'якоть ще називають ямсом. Варять його як і звичайний картопля, але завдяки солодкому смаку він відмінно поєднується з різними прянощами і спеціями. Існують сотні рецептів приготування картоплі, але запечена картопля в духовці залишається самим смачним блюдом Для запікання краще всього використовувати великий, крахмалистый картоплю. М'якоть картоплі може бути як білої, так і жовтою. А картопля з червоною шкіркою підійде просто ідеально. Свіжий картопля багатий вуглеводами, вітаміном С і калієм.
Дивно як прості на перший погляд страви, виявляються дуже смачними і корисними. Пропоную вам швидкий і смачний рецепт приготування запеченого картоплі в духовці з сиром, для цієї страви не потрібно особливих кулінарних навичок.

Продукти:
• 800 грам картоплі
• 200 грам твердого сиру
• дві склянки молока
• чотири столові ложки рослинної олії
• один зубчик часнику
• одна чайна ложка солі
• чорний мелений перець

Для приготування запеченого картоплі в духовці з сиром необхідно:
1. включити духовку і нагріти її до 180 градусів
2. натерти сир на крупній тертці
3. очистити картоплю, порізати невеликими кружечками і скласти в каструлю середнього розміру
4. посипати картоплю перцем, сіллю і половиною натертого сиру
5. все добре перемішати
6. у невеликій чашці змішати одне яйце і молоко, трохи збити до однорідної маси
7. часник очистити і розрізати навпіл в довжину
8. сковороду натерти часником і полити її маслом
9. скласти картоплю в підготовлену форму
10. якщо картопля зверху підсмажиться, а всередині залишиться сирим, то можна загорнути форму у фольгу і запікати в духовці до готовності
11. поставити в духовку запікатися протягом 45 хвилин до м'якого стану картоплі, перевірити готовність можна, проткнувши картопля зубочисткою
12. дістати картоплю з духовки і посипати сиром і знову поставити в духовку
13. допекти картоплю в духовці до утворення хрусткої золотистої скоринки хвилин 15

Готовий запечена картопля в духовці з сиром можна посипати свіжою зеленню і дрібно рубаним часником.
Запечена картопля в духовці можна подавати як самостійне блюдо, додавши кетчуп, майонез або соус. Також картоплю відмінно підійде у вигляді гарніру до будь-яких м'ясних або рибних страв.

Готуємо вдома запечена картопля в духовці швидкий і смачний рецепт приготування
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: