Рецепти з фото і відео

Запіканка

Запіканка
0
0
30 кві
Запіканка


Дуже смачна запіканка рецепт


Під час вечірнього чаювання всієї родини можна поставити на стіл чудову і смачну запіканку. При приготуванні цього кулінарного блюда можна використовувати продукти, які присутні на даний момент у вашому холодильнику.
Запіканки з м'яса, манної каші, сиру, вареної картоплі і вермішелі, яка залишилася від вечері.
Хтось дуже давно здогадався змішати інгредієнти, які залишилися від обіду або вечері, ретельно залити збитими яйцями з молоком і поставити в духову шафу.
І тільки у заможних громадян запіканка стала цілком самостійною стравою.
Ми з дитинства пам'ятаємо смак маминих солодких сирних запіканок, але і в спортивних таборах ми пробували запіканку з м'яса з компотом.
Незамінні рецепти запіканок у молодих хазяєчок, які ще не дуже досвідчені в приготуванні страв і з задоволенням готують запіканки.
У наш час вони можуть бути головною стравою на нашому столі, або в ролі солодкого десерту.
Якщо несподівано до вас прийшли гості, то запіканка дуже виручить вас, так як не потрібно бігти в магазин і довго стояти біля плити.
Для запіканки з макаронних виробів підійдуть будь-які види і форми макарони. Для цього ставимо каструлю з водою на вогонь, доводимо до кипіння, солимо, відварюємо макарони до готовності. З'єднуємо готові макаронні вироби з вареним фаршем з м'яса, грибів, риби, вареними овочами, приправивши все сіллю, перцем і заливаємо соусом із суміші яєць, молока або вершків.
Щоб вийшла ароматна, красива поверхню потрібно посипати запіканку сиром, натертим на дрібній тертці.
Доповненням може послужити политі зверху рослинне масло.
Запіканку з сиру потрібно готувати з свіжого жирного сиру. Важко собі уявити більш легке блюдо, ніж ця запіканка. У готовий сир покласти цукрову пудру, курячі яйця, столову ложку манки, трохи масла, щіпку солі, потім борошно. Залишилося добре перемішати і прибрати в духовку. Готову запіканку можна посипати тертими горіхами, поливати сметаною, джемом або хто, що любить найбільше.
Вона може бути самостійною стравою або як смачний десерт.
Запіканкою з м'яса можна здивувати домашніх на вечерю, бо вона є дуже ситним і калорійним стравою. Зазвичай запіканки готують з вареного м'яса, прокрученного через м'ясорубку, але можна і дрібно порубати варене м'ясо, додати варені овочі, ті, які віддає перевагу ваша сім'я. Перед тим як відправляти м'ясну запіканку в духову шафу до неї додають майонез або томатний кетчуп, тоді вона буде дуже смачною і ароматною. Можна додати до м'яса будь-які гриби, каші, що залишилися в холодильнику.
Обов'язково трави, які додадуть родзинку вашій запіканці.
Запіканка з риби сподобається не тільки своїм смаком, але і тим, готується теж дуже недовго. До відвареної рибі додати все, що ви любите чи любить ваша родина: ріпчаста цибуля, цукіні, гриби, зелень, томати, будь-який з цих продуктів буде дуже смачний в цьому рецепті.
Змішати всі інгредієнти, залити соусом з яєць і молока і відправити в духову шафу для випікання при температурі 180° на 30 хвилин.
Завдяки нашим порадам ви завжди зможете приготувати це дивовижне блюдо з продуктів у вашому холодильнику не витративши багато часу і сил.
Картопляна запіканка з грибами
Якщо ви любите смачно поїсти, але у вас не завжди вистачає часу на готування, то цей рецепт спеціально для вас.

Продукти:
• Ріпчаста цибуля 1 штука;
• Гриби 300 грам;
• Часник, перець, зелень за смаком;
• Півкілограма картоплі;
• Рослинна олія 50 грам;
• Сир, натертий на дрібній тертці (4 столових ложки)
• Сметана 50 гр.

Приготування:
• Ріпчаста цибуля, гриби, часник нарізати.
• Картоплю нарізати дрібними скибочками, попередньо на рослинній олії обсмажити цибулю, додати гриби, часник, перець, посипати зверху зеленню, покласти туди сир, сметану і випікати на середньому вогні 50 хвилин при температурі 170°.

Готуємо вдома проста запіканка це дуже смачно і швидко
Схожі рецепти:
Загрузка...
Меню повара
Перейти до меню повара: