Рецепти з фото і відео

Деруни рецепт

Деруни рецепт
0
0
29 кві
Деруни рецепт


Деруни дуже смачний рецепт


Деруни є самим відомим і популярним стравою білоруської кухні. Залежно від того, в якій країні світу ви знаходитесь, деруни будуть називатися по-різному. Наприклад, у Білорусії - дранікі, в Ізраїлі - латкес, в Росії - какорки, теруны, на Україні - деруни, у Швеції - raggmunk.
І звичайно, всі вони будуть відрізнятися по інгредієнтах і по способах приготування, але ці розбіжності, звичайно, несуттєві. Традиційний рецепт приготування один - береться картопля, ретельно миється, чиститися і натирається на дрібній терці,додати яйце, солимо, перчимо, перемішуємо й випікаємо. Іноді додають ще один інгредієнт - це цибуля, його додають до картопляної маси і добре все перемішують. Якщо вам здається, що деруни дуже просто готувати - це не зовсім так. Необхідно дотримувати деякі умови. По-перше, справжні деруни рецепт яких нам відомий готують без борошна. Її додають тільки ті, кому лінь віджимати зайвий сік або тим, кому попався поганий картоплю. Для драников краще всього використовувати жовтий картопля, у ньому багато крохмалю і він не дає багато соку. Деруни рецепт, які можна знайти в будь-якій кулінарній книзі дуже смачне, ситна та просте блюдо. Якщо вам подобаються деруни світлого кольору, то додайте цибулю або будь-якої кисломолочний продукт.

Склад деруни рецепт, які я готую сама кожні вихідні:
• вісім картоплин
• одна невелика цибулина
• Одна столова ложка сметани
• борошно по необхідності
• сіль, перець за смаком
• рослинне масло, краще рафінування

Спосіб приготування:
• Якщо ви хочете, то можете виключити деякі інгредієнти. Вони не обов'язкові. Наприклад, моя бабуся готувала деруни рецепт, якого я вам пропоную тільки з картоплі, борошна і солі.
• Картопля промийте та почистіть. Натріть На тертці цибулю, потім картоплю.
• Перемішайте. Візьміть сито, застеліть його марлею і процідіть картопляну масу, щоб прибрати зайвий сік і зробити суміш трохи суші, але не висушити її повністю. Не варто віджимати або вичавити сік, достатньо буде того, що зайвий сік сам стече.
• Перекладіть суміш в чашку, посоліть, додайте ложку сметани і одне яйце.
• Перемішайте і подивіться на консистенцію, якщо маса трохи жидковата, то додайте ложку борошна.
• Обсмажуйте деруни на рослинній олії до золотистої скориночки
• Подавайте драникигорячими зі сметаною, також можна подавати з оселедцем або з іншого рибою. Приємного апетиту!

Готуємо без зайвих витрат дуже апетитні і смачні деруни картопляні рецепт
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: