Загрузка...

Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи


Картопля по-селянськи люблять багато і всі їдять його з величезним задоволенням. Ця страва чудово поєднується з багатьма гарнірами: рибою, м'ясом, грибами і навіть овочами. Вважаю, що картопля, приготовлена таким способом, повина бути періодично на кухні кожної господині. Варіантів її приготування безліч, і сьогодні я хочу поділитися з вами моїм рецептом. Сподіваюся, що для когось він стане корисним і потрібним. Готується картопля досить легко, просто і швидко. Бажано використовувати молоду картоплю і смажити в шкірці. Але навіть якщо ви будете застосовувати старі бульби, то шкірку все одно не очищайте, вона дуже смачна. Мені дуже подобається в цьому блюді те, що його можна їсти самостійно без м'ясного або іншого гарніру, можна просто обійтися овочевим салатом. Різати картоплю треба великими часточками, саме в такому вигляді страва виходить особливо смачною і пікантним. Але є в цьому рецепті для мене і один мінус що її часто і багато не з'їси. Ну вже дуже калорійне блюдо. Однак, іноді можна дозволити побалувати себе чимось смачненьким.
Картопля по-селянськи
+1
0
12 вер
Інгредієнти:
  • Молода картопля - 8 штук (або підбирайте його кількість самостійно залежно від кількості їдців)
  • Сало - 100 г (якщо ви хочете приготувати менш калорійне блюдо, можете сало замінити рослинним або оливковою олією)
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт. на 8 шт. картоплі
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Візьміть сало. Якщо на ній багато солі, то очистіть його. Після чого сало поріжте шматочками.

  • Крок 2

    Поставте сковороду на плиту, покладіть шматочки сала і пожарте його. Коли сало повністю витопиться, видалите його зі сковороди і викиньте. Однак, якщо ви любите їсти смажене сало, то залиште.

  • Крок 3

    Картоплю помийте і поріжте на чотири частини. Пам'ятаємо, що її не очищаємо! Якщо бульби у вас великого розміру, то розріжте їх на 6 або 8 частин. Орієнтуйтеся по величині картоплі, його шматочки повинні бути великі.

  • Крок 4

    Відправте смажитися картоплю в сковороду, після того як заберете з неї сало.

  • Крок 5

    Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.

  • Крок 6

    Після того як картопля трохи просмажиться і покриється скоринкою, відправте до неї смажитися цибулю.

  • Крок 7

    Смажте все близько 5 хвилин, потім приправте сіллю і чорним меленим перцем. Перемішайте, смажте ще 5 хвилин і зніміть сковороду з плити. Подавати картоплю треба відразу ж після приготування. Всім приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: