Загрузка...

Картопляні биточки з сиром і цибулею

Картопляні биточки з сиром і цибулею


На мій погляд, картопля - відмінна основа для багатьох страв. Хочеш салат роби, що хочеш суп вари, хочеш пиріг печи... Хіба погано? З нього і тісто смачне виходить! Загалом, радість господині, а не продукт)) До биточкам ж довгий час у мене було негативне ставлення. Вірніше, до самої назви страви. Чому? Все просто - асоціація з дитячими спогадами. У 5-му класі школи на уроці праці вчителька вирішила з нами покулинарить. Як дебютної страви чому були обрані биточки з манної крупи. Чесно кажучи, мені не здається, що кулінарні досліди з дітьми потрібно починати з таких рецептів, але... я не педагог за освітою, тому сперечатися з цим не буду. Нехай биточки. Тільки от я манку все життя терпіти не можу! Не їла її, навіть будучи дитиною на штучному вигодовуванні. Зараз іноді додаю в сирники, запіканки, манники, але там я не відчуваю чітко її смак. А в тих биточках... в тих биточках він був занадто явним! Біда в тому, що вчителька була сувора, і ми неодмінно повинні були «проковтнути» те, що приготували на уроці. Підкоряючись обставинам, я з'їла відведену порцію. Але з тих пір на манну крупу взагалі дивитися не могла. Тепер биточки я готую зовсім з інших інгредієнтів)) Мені подобаються з м'яса, курки і з картоплі! Про останніх і буде сьогоднішня розповідь.
Картопляні биточки з сиром і цибулею
+1
0
11 вер
Інгредієнти:
  • 2 великих бульби картоплі (загальна вага 350-400 г)
  • 80-100 г сиру
  • 1 невелика цибулина
  • пучок зеленого цибулі
  • рослинна олія
  • 1 яйце
  • базилік
  • чорний, білий, зелений, рожевий перець
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Чистимо картоплю.

  • Крок 2

    Сир натерла на крупній тертці, а цибулю - на дрібній.

  • Крок 3

    Картоплю відварила в мундирі до повної готовності. Остудила, очистила, натерла на крупній тертці. Сюди ж додала подрібнену зелену цибулю.

  • Крок 4

    Поєднала з сиром і ріпчасту цибулю. Розбила яйце, додала сіль і перемолола базилік і перець.

  • Крок 5

    Ретельно перемішала масу.

  • Крок 6

    Руками, змоченими в холодній воді, зробити кульки і відправити на розпечену сковороду з олією.

  • Крок 7

    Я виклала їх досить щільно. Не хотілося ділити на два етапи. Але краще вчинити інакше - перевертати буде значно зручніше. Обсмажила з кожної сторони хвилин по 5. Сир сам по собі в биточках не відчувається, він просто надає їм чудовий смак! З тарілок це блюдо «відлітає» моментально! Наступного разу буду готувати подвійну порцію! ;)

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: