Загрузка...

Жульєн по-домашньому

Жульєн по-домашньому


Всі знають рецепт жульєна, але одними грибочками з сиром ситий не будеш. Особливо це стосується чоловіків. Тому, я пропоную вам це блюдо у вигляді повноцінного обіду.
Жульєн по-домашньому
+1
0
04 гру
Інгредієнти:
  • 700 г картоплі
  • 400 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 250-300 г сиру
  • 3 великі цибулини
  • 200 мл молока
  • приправа до картоплі
  • чорний перець
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Картоплю почистити, помити і порізати на дрібні, тонкі часточки.

  • Крок 2

    Промокнути паперовим рушником (у мене для цього чергове рушник).

  • Крок 3

    Рясно змастити деко олією. Присипати невеликою кількістю дрібно порізаною цибулею, близько чверті цибулини.

  • Крок 4

    Це робиться для того, щоб не пригоріла картопля, цибуля дає додаткову рідину, яка допомагає не прикипіти першого шару до форми. Викласти на цибулю, картоплю. Картоплю посолити, поперчити і присипати приправою до картоплі (супротивникам приправ, можна без неї).

  • Крок 5

    Цибулю порізати на кубики і обсмажити до золотистого кольору.

  • Крок 6

    Ось така має бути подрібнена цибуля.

  • Крок 7

    Дрібно цибулю посмажити.

  • Крок 8

    Куряче філе помити, відрізати все непотрібне, промокнути паперовим рушником, порізати на кубики 2х2 см і відправити до цибулі. М'ясо посолити, поперчити.

  • Крок 9

    Протомитися курку під кришкою 3-4 хвилини, до побіління.

  • Крок 10

    Гриби почистити, порізати на дрібні шматочки і відправити до м'яса з цибулею. Тушкувати під кришкою ще 5 хвилин.

  • Крок 11

    Як тільки гриби розм'якли і пустили сік, додаємо молоко. Воно дасть солодкість картоплі і ніжність страви.

  • Крок 12

    Даємо покипіти на самому маленькому вогні, під кришкою, 2 хвилини. Рідина не выпариваем!

  • Крок 13

    Залити картоплю м'ясом і підливою. Намагаємося рівномірно розподілити всі інгредієнти.

  • Крок 14

    Сир натерти на крупній тертці і посипати поверх м'яса з грибами.

  • Крок 15

    Зверху накрити фольгою. Матовою стороною до верху. «Блискуча» сторона відбиває тепло, «матовий» притягує. Відправити в розігріту духовку на 40-50 хвилин, на середньому вогні, в залежності від духовки. Готовність перевірити виделкою. Підчіплюємо вилочкою картошину знизу і пробуємо. Це блюдо зручно тим, що воно поживне і не потрібно стояти окремо смажити котлети, варити гарнір і придумувати салат...за рахунок інгредієнтів, його можна їсти просто так, ну а зовсім привередам відмінно підійде солоний огірок або помідор з консервації, яка є практично в кожному домі. Взагалі, я роблю багато таких подібних варіантів запіканок: з картоплею і фаршем, з картоплею та грибами, з картоплею і рибою... Теж саме можна зробити з макаронами.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: