Жульєн по-домашньому

Жульєн по-домашньому


Всі знають рецепт жульєна, але одними грибочками з сиром ситий не будеш. Особливо це стосується чоловіків. Тому, я пропоную вам це блюдо у вигляді повноцінного обіду.
Жульєн по-домашньому
+1
0
04 гру
Інгредієнти:
  • 700 г картоплі
  • 400 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 250-300 г сиру
  • 3 великі цибулини
  • 200 мл молока
  • приправа до картоплі
  • чорний перець
  • сіль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Картоплю почистити, помити і порізати на дрібні, тонкі часточки.

  • Крок 2

    Промокнути паперовим рушником (у мене для цього чергове рушник).

  • Крок 3

    Рясно змастити деко олією. Присипати невеликою кількістю дрібно порізаною цибулею, близько чверті цибулини.

  • Крок 4

    Це робиться для того, щоб не пригоріла картопля, цибуля дає додаткову рідину, яка допомагає не прикипіти першого шару до форми. Викласти на цибулю, картоплю. Картоплю посолити, поперчити і присипати приправою до картоплі (супротивникам приправ, можна без неї).

  • Крок 5

    Цибулю порізати на кубики і обсмажити до золотистого кольору.

  • Крок 6

    Ось така має бути подрібнена цибуля.

  • Крок 7

    Дрібно цибулю посмажити.

  • Крок 8

    Куряче філе помити, відрізати все непотрібне, промокнути паперовим рушником, порізати на кубики 2х2 см і відправити до цибулі. М'ясо посолити, поперчити.

  • Крок 9

    Протомитися курку під кришкою 3-4 хвилини, до побіління.

  • Крок 10

    Гриби почистити, порізати на дрібні шматочки і відправити до м'яса з цибулею. Тушкувати під кришкою ще 5 хвилин.

  • Крок 11

    Як тільки гриби розм'якли і пустили сік, додаємо молоко. Воно дасть солодкість картоплі і ніжність страви.

  • Крок 12

    Даємо покипіти на самому маленькому вогні, під кришкою, 2 хвилини. Рідина не выпариваем!

  • Крок 13

    Залити картоплю м'ясом і підливою. Намагаємося рівномірно розподілити всі інгредієнти.

  • Крок 14

    Сир натерти на крупній тертці і посипати поверх м'яса з грибами.

  • Крок 15

    Зверху накрити фольгою. Матовою стороною до верху. «Блискуча» сторона відбиває тепло, «матовий» притягує. Відправити в розігріту духовку на 40-50 хвилин, на середньому вогні, в залежності від духовки. Готовність перевірити виделкою. Підчіплюємо вилочкою картошину знизу і пробуємо. Це блюдо зручно тим, що воно поживне і не потрібно стояти окремо смажити котлети, варити гарнір і придумувати салат...за рахунок інгредієнтів, його можна їсти просто так, ну а зовсім привередам відмінно підійде солоний огірок або помідор з консервації, яка є практично в кожному домі. Взагалі, я роблю багато таких подібних варіантів запіканок: з картоплею і фаршем, з картоплею та грибами, з картоплею і рибою... Теж саме можна зробити з макаронами.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: