Запечена картопля в духовці

Запечена картопля в духовці


Картопля - один з улюблених продуктів. Існує багато різних способів приготування, але сьогодні ми зробимо запечену в духовці картоплю з грибами і свининою, це красиве, святкове блюдо. Готуємо вдома просто і смачно!
Запечена картопля в духовці
+8
0
03 гру
Інгредієнти:
  • Картопля - 0,5кг
  • Свиняча шийка - близько 1кг
  • Майонез - упаковка 250г
  • Петрушка, сіль, перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    М'ясо нарізати на шматочки, як для відбивних, посолити, поперчити. Кожен шматочок змастити майонезом з одного боку. Чи не пересолити, бо майонез різний і буває, що він і сам містить досить солі.

  • Крок 2

    Приготувати грибочки. Для цього неочищену картоплю ретельно вимити щіткою і витерти насухо. Гострим ножем вирізати грибочки, тобто під прямим кутом до картоплини зробити надріз - відсікти майбутню капелюшок.

  • Крок 3

    Потім з одного боку картоплини зробити круговий надріз, звільняючи ніжку. Виходить капелюшок в шкірці, а ніжка очищена.

  • Крок 4

    М'ясо викласти у форму для запікання. По краях укласти «грибочки», кілька їх можна поставити в середину.

  • Крок 5

    Випікати блюдо в духовці при температурі 170оС не менше 1,5 години. Слідкуйте, щоб капелюшки «грибів» не підгоріли.

  • Крок 6

    Посипати зеленню. Подавати в тій же формі, де вони запікалися.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: