Картопляна запіканка під грибним соусом

Картопляна запіканка під грибним соусом


Останнім часом я дуже полюбила готувати запіканки. Для мене користь очевидна у всьому: економія часу, корисність продуктів, всілякі варіації смаків. Сьогодні пропоную приготувати соковиту запіканку з усіма улюбленого картоплі, з м'ясом і все це під грибним соусом. З цим блюдом доведеться трохи повозитися, але кінцевий результат того вартий. Думаю, вашу втому як рукою зніме подяку рідних або гостей за смачну вечерю або обід.
Картопляна запіканка під грибним соусом
0
0
28 лис
Інгредієнти:
  • 500 г яловичого фаршу (або змішаного)
  • 700 р картоплі
  • 1 морквина
  • 2 цибулини
  • 1 ст.л. томатної пасти або половина склянки томатного соку
  • 300 г печериць
  • 5 ст.л. сметани
  • сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Першим займемося картоплею, так як його потрібно трохи проварити. Бульби очищаємо від шкірки,

  • Крок 2

    нарізаємо кружечками шириною 0,5 мм. В киплячу підсолену воду опускаємо кружечки картоплі. Варимо близько 5=7 хвилин, до майже готовності.

  • Крок 3

    Поки відварюється картопля, ставимо сковороду розігріватися. наливаємо пару столових ложок соняшникової олії, викладаємо туди очищені або ретельно вимиті, нарізані пластинками гриби.

  • Крок 4

    Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, викладаємо його до грибів. Смажимо до випаровування рідини з грибів. Додаємо сметану, тушкуємо все разом ще 5 хвилин. Приправляємо сіллю і білим перцем.

  • Крок 5

    На іншу сковороду викладаємо фарш, нарізану дрібним кубиком моркву і цибулю. Додаємо ложку томатної пасти або половину склянки томатного соку, солимо, перчимо. Тушкуємо все разом близько 8 хвилин.

  • Крок 6

    Картопля проціджуємо від води, даємо трохи охолонути. Розкладаємо у форму для запікання половину.

  • Крок 7

    Картоплю проціджуємо від води, даємо трохи охолонути. Розкладаємо у форму для Зверху викладаємо весь фарш, потім ще шар картоплі.

  • Крок 8

    На верхній шар викладаємо грибний соус. Відправляємо запіканку в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

  • Крок 9

    Даємо страві охолонути у формі, потім викладаємо на блюдо.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: