Запіканка з баклажанів і картоплі

Запіканка з баклажанів і картоплі


Запіканки з однаковим набором інгредієнтів не завжди виходять з однаковим смаком. Дуже багато залежить від підготовки овочів, можна їх заздалегідь відварити або обсмажити, а можна все скласти і запекти, теж здорово виходить. Ця запіканка мені сподобалася тим, що в ній використовується не відвареної, а обсмажену картоплю. Звичайно, прощай дієта, але дуууже смачно
Запіканка з баклажанів і картоплі
+2
0
20 лис
Інгредієнти:
  • 3 ст. л. томатного соусу
  • рослинне масло
  • 2 баклажана
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 1 велика цибулина
  • 5 картоплин майонез 2 ст. л. тертого пармезану (або іншого пікантного сиру) сіль перець петрушка для прикраси
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Дно форми для випікання змастіть томатним соусом.

  • Крок 2

    У сковороду налийте півсклянки олії і нагрійте його.

  • Крок 3

    Баклажани наріжте кружечками і обсмажте в рослинному маслі з двох сторін, викладіть у форму на шар томатного соусу, злегка посоліть.

  • Крок 4

    Подрібніть часник і посипте їм баклажани. Цибулю наріжте тонкими кільцями, розберіть їх руками і викладіть зверху на баклажани.

  • Крок 5

    Очищену картоплю наріжте кружечками і обсмажте у великій кількості рослинного масла до м'якості, потім викладіть його на шар цибулі, злегка посоліть, поперчіть. Шар картоплі змастіть майонезом і посипте тертим пармезаном. Випікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 ° С. Перед подачею на стіл посипте зеленню петрушки.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: