Спечена з печерицями та картоплею

Спечена з печерицями та картоплею


Шампіньйони - конечно не боровики і не маслюки, зате вони доступні в будь-який час року, та й печеня з них не гірше, ніж з іншими грибами. Чи треба мити печериці? Спірне питання ... Коли я купую свіжі, білі, красиві гриби і після миття на дні миски бачу бруд, питання відпадає, звичайно, мити. Щоб печериці не стали водянистими, мийте їх швидко і буквально перед приготуванням.
Спечена з печерицями та картоплею
+3
0
20 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг картоплі
  • 500 г печериць
  • рослинне масло
  • 1 цибулина
  • 1 баклажан
  • 3 зубчики часнику
  • 2 моркви
  • сіль
  • мелений перець
  • зелень петрушки
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Картопля очистіть, вимийте, наріжте кубиками, складіть його в сотейник.

  • Крок 2

    У велику миску налийте холодну воду і викладіть гриби, руками акуратно злегка потріть їх, викладіть в друшляк і ще раз прополосніте в проточній воді, наріжте пластинками.

  • Крок 3

    У сковороді розігрійте олію, викладіть нарізані печериці, обсмажте (не накриваючи кришкою) поки не випарується вся рідина.

  • Крок 4

    Цибулю наріжте дрібними кубиками, додайте до грибів і обсмажуйте їх до золотистого кольору, потім викладіть до картоплі.

  • Крок 5

    Додайте в сковороду олію, нагрійте його. Баклажан, нарізаний кубиками, обсмажте до золотистого кольору, додайте подрібнений часник, нарізану часточками моркву і обсмажуйте ще 2-3 хвилини.

  • Крок 6

    Обсмажені баклажани і моркву додайте до картоплі і грибам, посоліть, поперчіть, перемішайте, налийте 0,5 л води, накрийте кришкою, поставте в духовку і тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин з моменту закипання, додайте нарізану петрушку і готуйте ще 10 хвилин, при бажанні відкрийте кришку, щоб випарувалася рідина. Подавайте як самостійне блюдо.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: