Загрузка...

Спечена з печерицями та картоплею

Спечена з печерицями та картоплею


Шампіньйони - конечно не боровики і не маслюки, зате вони доступні в будь-який час року, та й печеня з них не гірше, ніж з іншими грибами. Чи треба мити печериці? Спірне питання ... Коли я купую свіжі, білі, красиві гриби і після миття на дні миски бачу бруд, питання відпадає, звичайно, мити. Щоб печериці не стали водянистими, мийте їх швидко і буквально перед приготуванням.
Спечена з печерицями та картоплею
+3
0
20 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг картоплі
  • 500 г печериць
  • рослинне масло
  • 1 цибулина
  • 1 баклажан
  • 3 зубчики часнику
  • 2 моркви
  • сіль
  • мелений перець
  • зелень петрушки
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Картопля очистіть, вимийте, наріжте кубиками, складіть його в сотейник.

  • Крок 2

    У велику миску налийте холодну воду і викладіть гриби, руками акуратно злегка потріть їх, викладіть в друшляк і ще раз прополосніте в проточній воді, наріжте пластинками.

  • Крок 3

    У сковороді розігрійте олію, викладіть нарізані печериці, обсмажте (не накриваючи кришкою) поки не випарується вся рідина.

  • Крок 4

    Цибулю наріжте дрібними кубиками, додайте до грибів і обсмажуйте їх до золотистого кольору, потім викладіть до картоплі.

  • Крок 5

    Додайте в сковороду олію, нагрійте його. Баклажан, нарізаний кубиками, обсмажте до золотистого кольору, додайте подрібнений часник, нарізану часточками моркву і обсмажуйте ще 2-3 хвилини.

  • Крок 6

    Обсмажені баклажани і моркву додайте до картоплі і грибам, посоліть, поперчіть, перемішайте, налийте 0,5 л води, накрийте кришкою, поставте в духовку і тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин з моменту закипання, додайте нарізану петрушку і готуйте ще 10 хвилин, при бажанні відкрийте кришку, щоб випарувалася рідина. Подавайте як самостійне блюдо.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: