Загрузка...

Зрази картопляні з м'ясом

Зрази картопляні з м'ясом


Зрази дуже популярна і улюблена багатьма страва української кухні. Що приготувати з залишився в бульйоні шматочки вареного м'яса? Звичайно ж, картопляні зрази або картопляні котлети з м'ясом, як їх ще називають.
Кожна господиня готує зрази по-своєму, хтось радить ліпити з теплої картоплі, а інші з холодної, ліплять зрази мокрими руками або, зануривши руки в борошно. Не лякайтеся довгих пояснень, все дуже просто.
Зрази картопляні з м
+7
0
20 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг картоплі
  • 1 яйце
  • 300 р вареного м\'яса
  • 1 велика цибулина
  • 3 ст. л. борошна в картоплю і ще
  • 2-3 ст. л. борошна для рук
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Картоплю очистіть, наріжте великими кубиками, відваріть в підсоленій воді до готовності, злийте воду, додайте яйце, розімніть в пюре і залиште до повного охолодження (або зваріть заздалегідь, щоб не чекати поки картопля охолоне). Борошно додайте в остиглий картоплю, так як гарячий вбирає в себе багато борошна, і картопляне тісто буде більш щільної текстури.

  • Крок 2

    Цибулю наріжте дрібними кубиками, обсмажте до золотистого кольору, м'ясо перекрутіть на м'ясорубці, перемішайте з обсмаженою цибулею, посоліть, поперчіть за смаком. Самі смачні зрази, на мою думку, виходять з яловичини, але у мене було варене куряче філе (теж дуже смачно;)), і я додала у фарш трохи паприки і зелені.

  • Крок 3

    Якщо ви не пюрировали картоплю гарячим, остиглий картоплю розімніть товкачем або блендером, потім всипте 3 ст. ложки борошна, перемішати з пюре.

  • Крок 4

    Руки умочіть в борошно, візьміть трохи картоплі, її також умочіть в борошно, скачайте кульку, потім прbплюсніть його (перетворіть в коржик), на середину коржика покладіть начинку чайною ложечкою, защепіть краю, у вас вийде овальна або кругла котлетка. Ви цю котлетку притисніть рукою, щоб вона вийшла більш плоска, такі коржі зручніше обсмажувати з двох сторін. Теплі картопляні зрази подавайте з холодним молоком, зі сметаною або грибним соусом.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: