Картопляна запіканка з грибами

Картопляна запіканка з грибами


Картопляну запіканку з грибами можна приготувати як пиріг з начинкою або ось таку: соковиту, ніжну, дуже грибну. Ніжність запіканці надає сметана, яка добре поєднується і з грибами і з картоплею, лісові гриби віддають їй свій неповторний аромат, а смачна сирна скоринка зберігає соковитість запіканки.
Картопляна запіканка з грибами
+4
0
13 лис
Інгредієнти:
  • 4 великих картоплі
  • рослинна олія
  • 2 цибулини
  • 500 г відварених грибів
  • 250 г сметани 15%
  • 150 г сиру
  • сіль
  • мелений перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Картоплю в шкірці зваріть в підсоленій (щоб легше знімалася шкірка) воді до готовності, остудіть, натріть на крупній тертці.

  • Крок 2

    Цибулю наріжте кубиками і обсмажте на олії до готовності.

  • Крок 3

    Додайте до цибулі відварені і нарізані гриби, перемішайте, посоліть, поперчіть, обсмажте їх з цибулею 5-7 хвилин, не накриваючи кришкою. У мене були лісові, варені, нарізані, заморожені гриби, які я поклала в сковороду, не розморожуючи, тому на обсмажування пішло 20 хвилин.

  • Крок 4

    Форму для випікання змастіть маслом, рівномірним шаром розкладіть натертий картоплю, посоліть, поперчіть, змастіть тонким шаром сметани.

  • Крок 5

    На картоплю викладіть гриби з цибулею, змастіть сметаною, що залишилася, посипте тертим сиром. Скляну форму рекомендують ставити в холодну духовку, тому у мене на запікання пішло 40 хвилин при температурі 200 ° С. Грибна запіканка смачна як у теплом, так і в холодному вигляді.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: