Загрузка...

Картопляна запіканка з грибами

Картопляна запіканка з грибами


Картопляну запіканку з грибами можна приготувати як пиріг з начинкою або ось таку: соковиту, ніжну, дуже грибну. Ніжність запіканці надає сметана, яка добре поєднується і з грибами і з картоплею, лісові гриби віддають їй свій неповторний аромат, а смачна сирна скоринка зберігає соковитість запіканки.
Картопляна запіканка з грибами
+4
0
13 лис
Інгредієнти:
  • 4 великих картоплі
  • рослинна олія
  • 2 цибулини
  • 500 г відварених грибів
  • 250 г сметани 15%
  • 150 г сиру
  • сіль
  • мелений перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Картоплю в шкірці зваріть в підсоленій (щоб легше знімалася шкірка) воді до готовності, остудіть, натріть на крупній тертці.

  • Крок 2

    Цибулю наріжте кубиками і обсмажте на олії до готовності.

  • Крок 3

    Додайте до цибулі відварені і нарізані гриби, перемішайте, посоліть, поперчіть, обсмажте їх з цибулею 5-7 хвилин, не накриваючи кришкою. У мене були лісові, варені, нарізані, заморожені гриби, які я поклала в сковороду, не розморожуючи, тому на обсмажування пішло 20 хвилин.

  • Крок 4

    Форму для випікання змастіть маслом, рівномірним шаром розкладіть натертий картоплю, посоліть, поперчіть, змастіть тонким шаром сметани.

  • Крок 5

    На картоплю викладіть гриби з цибулею, змастіть сметаною, що залишилася, посипте тертим сиром. Скляну форму рекомендують ставити в холодну духовку, тому у мене на запікання пішло 40 хвилин при температурі 200 ° С. Грибна запіканка смачна як у теплом, так і в холодному вигляді.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: