Загрузка...

Ніжна картопляна запіканка з м'ясом

Ніжна картопляна запіканка з м'ясом


Рецептів приготування запіканок з м'ясом дуже багато. Нашу запіканку готувати легко, просто і вигідно. Використовуючи картопляне пюре і відварене м'ясо, у вас вийде ніжна запіканка з мінімальною кількістю жиру, яка відмінно підійде для дієтичного харчування. Для запіканки візьміть будь нежирне м'ясо, яке ви купуєте для бульйону. Щоб заощадити час, зваріть м'ясо заздалегідь. Ми економні господині ;)), тому крім фаршу для запіканки, у нас ще вийде бульйон для першої страви. Мені подобаються прозорі бульйони, але не подобається стояти з ложкою і збирати піну. Як легко зварити прозорий м'ясний бульйон?
Ніжна картопляна запіканка з м
+3
0
12 лис
Інгредієнти:
  • 800 г м\'яса
  • 1-2 цибулини
  • 6 великих картоплин (трохи більше 1 кг)
  • 1 зубчик часнику
  • 250 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 4-5 горошин чорного перцю
  • 1-2 лаврових листа
  • 150 г сиру
  • сіль
  • чорний мелений перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Налийте в каструлю воду і дайте їй закипіти, потім покладіть в окріп вимите в холодній воді м'ясо на 1 хвилинку. Коли у воді з'являться сірі пластівці піни, злийте воду, промийте м'ясо, покладіть в чисту каструлю, налийте холодну воду на три пальці вище м'яса, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і на маленькому вогні варіть м'ясо до готовності. У середині варіння додайте у воду сіль, лавровий лист, горошини перцю. Піна - це згорнувся білок (або кров), вважається, що там багато вітамінів, можливо!, але вигляд у бульйону з піною не надто апетитний:

  • Крок 2

    Очищену картоплю розріжте на 2-4 частини, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, додайте сіль, зубчик часнику і варіть до готовності. Потім злийте воду, додайте вершкове масло, розімніть картоплю на пюре, додайте гаряче молоко і, перемішуючи пюре, злегка збийте його. Щоб картопля не потемнів, його треба заливати гарячим молоком .

  • Крок 3

    Поки вариться картопля, обсмажте дрібно нарізану цибулю на рослинній олії. Варене м'ясо пропустіть через м'ясорубку і змішайте з обсмаженою цибулею, при необхідності посоліть, поперчіть. Якщо фарш сухуватий, додайте трохи бульйону.

  • Крок 4

    Форму для випікання змастіть маслом, викладіть половину картопляного пюре, потім м'ясний фарш з цибулею, зверху викладіть залишився картопляне пюре, посипте тертим сиром. Випікайте картопляну запіканку в духовці 25 хвилин при температурі 200 ° С. Готову запіканку дайте трохи охолонути і тільки потім нарізайте на порційні шматки. Ніжну картопляну запіканку подайте з соусом із сметани, змішаної з нарізаною зеленню кропу і цибулі.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: